Шивашкият сектор с изложение в Пловдив

573
Шивашкият сектор с изложение в Пловдив
Снимка: Божилова
"ТексТейлър Експо" е ново изложение в програмата на Международен панаир Пловдив. Tо се откри днес и ще продължи до събота включително, но интересът към него е голям. Точно текстилът и шивашката индустрия у нас имат най-голям дял в износа ни - миналата година приходите са били 2.1 млрд лв. Отрасълът създава 11.5% от добавената стойност у нас. 97 фирми от 7 държави показват свои продукти - предимно материи, машини, иновации, а с интересни модели се отличават щандовете на специализираните ни в дизайн на облекла висши и средни училища.

Най-много сред чуждите участници са турските фирми- 37. Те демонстрират предимно платове, а български производители на трикотажни дрехи още час след откриването се похвалиха със сделка за износ в Австрия. От утре на модния подиум, издигнат в палата 10 на панаира започват ревютата на модни колекции на утвърдени и все още неизвестни дизайнери. Пак утре се провежда и международна конференция за тенденциите в текстилната и модната индустрия. Екип на Гугъл ще представи програмата „Дигитален гараж“ – безплатна онлайн платформа за обучения на малки и средни компании. Ще има и маркетингови семинари за професионалисти.

Износът ни за Китай се е увеличил десетократно

За последните 10 години българският износ за Китай се е увеличил десетократно, а само през първите шест месеца на тази година нараства ...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители