Адвокатът на Цветан Василев: Иска да се прибере, но не очаква справедлив процес

3641
Адвокатът на Цветан Василев: Иска да се прибере, но не очаква справедлив процес
Снимка: БГНЕС

Цветан Василев иска да се прибере в България и да се защитава в съда. Проблемът е, че не очакваме справедлив процес. Това  заяви Константин Симеонов, адвокатът на банкера.

Днес беше публикуван огромният обвинителен акт срещу Цветан Василев, негови служители и одитори. Той е дълъг 12 хил. страници. Специализираната прокуратура представи и подробна разбивка на „Моделът КТБ”, от която става ясно как точно е източвана банката. „КТБ представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в българската история“, заяви административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

След въпрос на Actualno.com: Прокуратурата намекна, че Сърбия покровителства Цветан Василев

"Поискахме преди три години екстрадицията на Цветан Василев и искам да кажа, че за пръв път в правната история на българското правосъди...

„Клиентът ми Цветан Василев е в Сърбия, тъй като разрушаването на КТБ с активното участие на прокуратурата, се случи в момента, в който той вече се намираше там", каза Симеонов пред bTV.

"Очевидно е, че прокуратурата е заинтересовано лице в този процес, заедно с някои политически сили, така че не може да се разчита, че в България Цветан Василев ще получи справедливо правосъдие“, категоричен е адвокатът.

Според Симеонов от материалите по делото става ясно, че ако Василев се прибере в България, той ще се окаже в ареста, което на практика обезсмисляло връщането му.

„Ако съдът постанови осъдителна присъда и осъди на затвор, тогава е съвсем друго”, посочва адвокатът.

Цветан Василев "финансирал" със 100 000 лева месечно Бареков

След като публикува обвинителния акт за делото КТБ от 12 000 страници, Специализираната прокуратура предостави на медиите около 150 стр...

„Цветан Василев сигурно има чувство за вина за някои обстоятелства от дейността на КТБ и предоверяването му на дадени хора, но тези „пликчета с пари”, за които прокурорът говори в интервюто си, намекват за политическа корупция – такова обвинение няма”, посочва още Симеонов.

Той добави, че „няма да е лошо” ако прокуратурата каже какви са тези пликчета и на кого са носени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com