Бедствено положение в Перник

15251
Бедствено положение в Перник

Областният управител на Перник Иво Петров обяви за два дни бедствено положение в града. Това означава, че освен неучебен, в Перник два дни е и неработен ден.

Повод за това е силното земетресение от близо 6 по Рихтер. Въпреки, че вторичните трусове, които бяха над 20 на брой отшумяват, все още има риск за здравето и живота на гражданите в пострадали от земетресението сгради, съобщи министър Цветан Цветанов.

Специална комисия от областта ще прави оглед на щетите за тези два дни и ще се взимат мерки за безопасността на гражданите.

Перник не помни толкова силно земетресение. Последният по-силен трус в региона е бил през 1965г., но и той не е бил толкова силен, припомнят от zapernik.com.

За жителите се препоръчва при трус да стоят далеч от сгради и падащи предмети. А ако не могат да излязат до 10 секунди навън, по-безопасно е да останат вкъщи докато труса отмине и след това да излязат навън.

Редактор: Георги Иванов

07.09 часа: 3 по Рихтер

Нов земен трус е регистриран на територията на България с магнитуд от 3 степен, сочи справка в сайта на Европейски средиземноморски с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com