Буйна растителност пречи на шофьорите ни

43684
Буйна растителност пречи на шофьорите ни

Най-после отпуснаха пари за почистване на пътищата във Врачанско от храсти и треви. Куриозното е, че на места върху държавните шосета е избуяла растителност с височина над три метра, съобщава бТВ. На входа на Враца - не другаде, а по средата на международния път Е-79, храстите са станали дървета. Заради тях разделителните мантинели също са невидими. По известния с катастрофи първокласен участък на шофьорите им е трудно да разгадаят скоростта, с която да се движат, предаде КРОСС.

„Не може да се кара при тия условия, първо видимостта не е добра, второ се закриват указателни знаци”, казва Калин Петров, шофьор.

Горещините спират тежкотоварни автомобили в 5 области

Въвежда се забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 20 тона на територията на общините Дряново и Севлиево в Област Габрово,...

Обикновено помощ от държавата идва чак, когато положението стане нетърпимо. А на ресорните пътни служби се разрешава да коментират само парите и сроковете. „До края на август средната ивица между Враца и Мездра трябва да бъде окосена със средства от текущия ремонт, предвидени са десет хиляди лева”, казва инж. Стефан Илиев, директор на ОПУ-Враца.

За цялата област отпуснатите средства за борба с храстите по републиканските шосета са 80 хиляди лева. От Пътната агенция отказаха да коментират защо у нас пречещата на движението растителност не се третира с препарати напролет, както е в Италия например. В Гърция, макар и механично, премахването й се прави регулярно, разказва Атанас, който често пребивава в южната ни съседка.

„По принцип работя в Гърция и там хората си минават с трактори, с косачки и режат храстите - по два - три пъти, зависи колко са излезнали”, обяснява Атанас Луканов, шофьор.

Все пак у нас според шофьорите от гората на пътя има полза - нощно време автомобилите не се заслепяват.

5 минути спринт по-ефективни от 90 минути джогинг

Упражнения, спорт, движение - какво по-хубаво и здравословно. Как точно обаче да поддържаме добра фигура - винаги е трудно да се избере...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com