Българският консул се срещна с част от задържаните български моряци

3710
Българският консул се срещна с част от задържаните български моряци

Българският консул в Мадрид се срещна със 7 от задържаните български моряци от кораба "Св. Николай" на 31 август, съобщиха от МВнР.

Те са в добро здравословно състояние и се спазват правата им на задържани. Целият екипаж е в испанската столица за провеждане на разпити, като все още не са завършили следствените действия. Следващата седмица консулът ще се срещне и с останалите български граждани.

Припомняме, че 21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин. В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд. Близки на задържаните моряци се срещнаха с премиера Бойко Борисов и заявиха, че афишираните твърдения, че корабът е бил наблюдаван от 8 месеца, са несъстоятелни. В Испания вътрешният министър Цветан Цветанов изрази учудването си, че Дойчев и Колев са пуснати без мярка за неотклонение.

Главният прокурор Борис Велчев пък заяви, че онази част от дейността на евентуалната организирана престъпна група, която е свързана с този кокаин в България, ще бъде много внимателно разследвана. Борис Велчев обясни и че задържаните в Испания 21 български моряци се съдят в Испания, а не у нас, защото има принципи на международното наказателно право и принципи на националните наказателни законодателства.

Редактор: Георги Иванов

Разследват "евентуалната" престъпна група за кокаина на "Св. Николай"

Онази част от дейността на евентуалната организирана престъпна група, която е свързана с този кокаин в България, ще бъде много внимат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...