Бърза и лесна рецепта за сурови вегански барчета с овесени ядки, стафиди и тиквени семки

5646
Бърза и лесна рецепта за сурови вегански барчета с овесени ядки, стафиди и тиквени семки
Снимка: Lidl

Коя е онази бърза и лесна рецепта,  след чието изпълнение можем да се радваме на едно впечатляващо сладко изкушение, подходящо за хапване както например за десерт, така и за онези любими свободни минутки от дългия ни и натоварен работен ден? На първо място веднага можем да споменем за рецепта от сурови веган барчета, които стават бързо, вариациите на вкусове при тях могат да бъдат безброй, а удоволствието от тяхното наслаждаване винаги създава множество одобрителни усмивки при всички опитващи.  

Затова задачата на този кулинарен материал е да ви предложим една идея за сурови веган барчета с овесени ядки, които в нашия случай са овкусени със стафиди и тиквени семки - но предимството на тази рецепта е, че при нея може да експериментирате с всевъзможни вкусове и вариации, така че идеята е от нас, а  запомнящия се вкус, от вас.  

Как да разчитаме на технологиите за най-актуалните оферти

Вероятно повечето от вас помнят времената, в които комуникацията за “нещо супер изгодно”, “топ оферта” и &ldquo...

Необходимите продукти за тази веган рецепта включват: 250 g фъстъчено масло (или тахан по желание), 250 g мед, 250 g овесени ядки, 100 g стафиди, 100 g белено тиквено семе и малко сол. Първата стъпка от приготвянето на тези сурови веган барчета е да загреем подобаващо фъстъченото масло и меда на бавен огън, за да могат да се превърнат в перфектна консистенция за смесване с другите съставки. След това добавяме към тях овесените ядки, стафидите, белените тиквени семки, щипчица сол и започваме да разбъркваме добре, докато получим перфектната смес за нашите сурови веган барчета.  

Следващата стъпка от тази апетитна веган рецепта е да извадим от кухненския ни шкаф една по-плитка тавичка, да постелим в нея хартия за печене, да изсипем количество от овесената смес и да я намажем и подравним добре по цялата ѝ повърхност. И ето, че на този етап спокойно можем да кажем, че нашите сурови веган барчета вече са почти готови! За да завършим домашното изкушение, остава да ги приберем в хладилника за около 2 часа и сме готови! Не сгрешихме когато ви казахме, че тази рецепта е бърза и лесна, нали?  

Сега остава само да ви разкрием и тайната за различната консистенция, която можете да предадете на вашите сурови веган барчета. Количеството на ядките играе най-важна роля, като то може да варира спрямо личните ви предпочитания – ако искате по-твърди барчета, може да увеличите количеството на овесените ядки, а за по-сочни и меки барчета, просто добавете повече сушени плодове! Ако се чудите откъде можете да откриете всички изброени продукти в тази рецепта просто посетете някой магазин на Lidl, където този месец веригата дава възможност на своите клиенти да приготвят тези страхотни веган барчета, които освен, че впечатляват с освежаващия си и лек вкус са  и изключително подходящи за световното предизвикателството наречено Veganuary. В магазините на Lidl, клиентите на веригата могат да открият апетитни веган предложения от собствената марка Vemondo, които са налични, както в постоянен асортимент, така и специални предложения от веган линията Vemondo.  

Veganuary е инициатива, която се провежда от 2014 г. насам, като с всяко изминало издание желаещите да се присъединят към нея не спират да нарастват и през 2021 година кампанията достига рекордните 580 000 души. Целта ѝ е да информира и ангажира хората по темата за опазването на околната среда, на здравето и животните като им представи алтернативи, предлагайки рецепти и ценни съвети за хранене на растителна основа.

Лидл България е TOP Employer за трета поредна година

Лидл България е TOP Employer за трета поредна година – престижният международен сертификат, който TOP Employers Institute връчва ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com