Цветанов: Можем да приемем още 1000 емигранти

3424
Цветанов: Можем да приемем още 1000 емигранти

Според ангажимента, който има страната ни при присъединяването към Шенген и Европейската политика, има възможност около хиляда души емигранти да бъдат допълнително приети. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при посещението си в Бургас, предаде Стандарт нюз.

„Към настоящия момент нямаме завишаване на този миграционен процес. За България това, което сме имали като наблюдения през последните години от Ирак и Афганистан, бяха най-сериозни емиграционни маси и мога да кажа, че по фонд „Връщане” работим с европейската комисия и само преди няколко дни успяхме да върнем 41 иракчани с чартърен полет, който се плаща от този фонд. В тази връзка ползваме компенсаторните механизми, които дават европейските политики и за това се възползваме от тази европейска солидарност, за да можем с тяхно съгласие да бъдат връщани обратно в съответните държави, от които са дошли" каза МВР шефът.

По думите му така каналджиите ще бъдат по-безпомощни, защото ще знаят, че всички тези, които предприемат предвижване в някоя европейска държава, когато бъдат задържани в София, ще могат да бъдат върнати към страната, от която са дошли. Цветанов подчерта, че работи много добре с турските си колеги.

Имахме няколко нелегално преминали сирийци, но след процедурите, които започнахме да прилагаме с турските ни колеги, тези сирийци се връщат обратно, допълни министърът. Очаква се  да бъде подписан ратификационен договор между Турция и ЕС. Министърът допълни, че се надява на бързо разрешаване на конфликтите в Сирия, за да може сирийците, които обичат родината си, да бъдат там и да се реализират там и да не изпадат в ситуацията на бежанци. Той даде за пример събитията по време на Арабската пролет и миграционния натиск, който беше оказан на Италия. Там в рамките на 2-3 месеца са успели да влязат над 30 000 имигранти, които създават проблеми за целия ЕС.

Редактор: Ая Косарова

Саркози: Във Франция има твърде много имигранти

Никола Саркози днес отново подчерта, че според него във Франция има "твърде много имигранти" и че френската система за интеграция не фу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com