Дания категорична: Готови сте за Шенген

7532
Дания категорична: Готови сте за Шенген

"Надявам се този въпрос да бъде решен много скоро. Позицията на Дания е много ясна. Считаме, че България е изпълнила критериите за Шенген и трябва да приложим политиките на ЕС съгласно критериите, които сме приели и въвели заедно".

Това заяви председателят на парламента на Кралство Дания Могенс Люкетофт, който е на официално посещение у нас и бе на среща с председателя на парламента Цецка Цачева.

"Тази тема бе в центъра на нашето внимание по време на разговора, както и актуални въпроси за състоянието на ЕС, отговорността на държавите да спазват строга финансова дисциплина", заяви на свой ред Цачева.

Гостът е споделил с нея, че България е остров на стабилността на Балканите, но успоредно със строгите финансови правила трябва да се осигурят политики, които да водят до растеж.

Пред вътрешния министър Цветан Цветанов Люкетофт пък сподели, че постигнатите от България резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията са важни за целия Европейски съюз.

Румъния иска яснота за членството в Шенген

Министърът на вътрешните работи на Румъния Мирча Душа заяви, че страната настоява за ясно решение за членството в Шенген. Според Душа ...

Председателят на датския парламент  бе категоричен: „Нашата позиция е ясна. Всички трябва да се придържаме към общите правила, а вие сте постигнали заложените критерии“.

Той даде висока оценка за постигнатите от България резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията.

"Искам да подчертая, че това е важно не само за България, но и за Европейския съюз като цяло“, подчерта Могенс Люкетофт.

Това не е първият път, в който Дания изказва подкрепата си за България.

Моля ви, не ни приемайте в Шенген!

Официално три страни се противопоставят на приемането на България и Румъния в Шенген. Неофициално те са доста повече. И на всички тях...

През януари датският посланик в България Коре Янсон обеща страната му, от позицията на председател на Съвета на Европейския съюз, да работи активно България да влезе в Шенген възможно най-скоро. 

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество