Днес няма да има решение по исканията за правилата за паркиране

4374
Днес няма да има решение по исканията за правилата за паркиране

Транспортната комисия в Столичния общински съвет днес ще обсъжда няколко доклада, единият от които са корекции, усъвършенстване по Наредбата за паркирането и няколко от исканията на гражданите, които никога не сме ги пренебрегвали.

Това каза пред БНТ Радослав Тошев, председател на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет.

"Комисията се състои от 14 членове и не мога от нейно име да вземам решение", заяви Тошев. Той каза, че ще се внесе и предложение да се ползват подземните паркинги безплатно с карти за градския транспорт. Ние въвеждаме намаляване на синята зона само в идеалния център, за да се препятства влизането на частни автомобили, да остане място за пешеходците, да има ред и дисциплина", подчерта Тошев. Той спомена и че исканията на гражданите са много различни. "Очакваме конкретните предложения на гражданите. Днес няма да има окончателно решение на исканията на гражданите. Комисията ще разгледа всички предложения и ще заседава няколко пъти преди да вземе решение", добави още Тошев.

БГНЕС припомня, че Транспортната комисия в Столичния общински съвет ще обсъди днес предложенията на гражданските организации за промяна на новата Наредба за паркиране в София. Текстовете бяха изготвени в средата на миналата седмица след среща на протестиращите с председателя на общинския съвет Елен Герджиков. Софиянци се обявиха против новите правила за паркиране в центъра на града, разделен на синя и зелена зона, както и срещу винетната такса за лек автомобил.

На срещата с председателя на СОС Елен Герджиков стана ясно, че до 1 октомври жителите на центъра на града ще могат да паркират безплатно пред домовете си. След това ще трябва да плащат винетна такса. Гражданите искат да не се плаща. Таксата е 150 лева на година за първа кола, а 600 лева за две коли.

Редактор: Георги Иванов

Замразяват бунта "Синя зона"

"Толеранс в името на диалога и гражданите". Под това мото „ДНЕС“ и Фейсбук групата „Не на данък паркинг ...“ ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com