Дневните температури ще се повишат и ще бъдат между 15° и 20°

797
Дневните температури ще се повишат и ще бъдат между 15° и 20°
Снимка: БГНЕС

Вятърът ще отслабне, на много места и ще стихне, най-късно в източните райони. Минималните температури ще са ниски - между минус 1° и 4° и на места ще се образува слана. През деня ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат между 15° и 20°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще духа до умерен западен вятър, който през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънчева сряда, температурите се повишават

Над страната ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има слана заради ниските температури. Дневните температури ще се повишат ...

Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър, който през деня временно ще се ориентира от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 3°.

В четвъртък ще се задържи предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще се затопли още. В петък ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг-югоизток. Облачността ще се увеличи и в западната половина от страната ще има валежи. Дневните температури слабо ще се понижат. В събота облачността ще е по-често значителна, на места ще има и превалявания, предимно слаби.

 

Жълт код в цялата страна заради бурен вятър

Жълт код е обявен за 26 април в цялата страна заради бурен вятър. Кодът е в сила за всичките 28 области, като в Пернишка област и Соф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com