Единодушно и окончателно: Депутатите забраниха рекламите на електронни цигари

78443
Единодушно и окончателно: Депутатите забраниха рекламите на електронни цигари
Снимка: Getty Images

Единодушно и без дебати Народното събрание прие на първо и второ четене промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, касаещи въвеждане на забрана за популяризиране и рекламиране на електронните цигари и контейнери за многократно пълнене.

С новите текстове се въвежда и забрана за предлагане и продажба на цигари и тютюн, които съдържат добавки като витамини и кофеин.

Електронните цигари повишават риска от увреждане на имунната система

Нови изследвания предупреждават, че пушенето на електронни цигари увеличава риска от увреждане на стотици гени на имунната система. Уст...

Промените трябва да приведат националното ни законодателство до 20-и май, тази година, с правото на Европейския съюз в областта на производството и продажбата на тютюневи изделия.

Така производителите ще трябва да уведомяват шест месеца предварително Министерството на икономиката за всяко ново тютюнево изделие, информация за съставките и емисиите в него. За определени добавки в цигарите и тютюна ще трябва да се извършват и проучвания на пазара.

Промените се прокарват заедно с добилото популярност изискване на кутиите с цигари да се слагат снимки и картинки с отблъскващи изображения, показващи вредата от цигарите. Комбинираните здравни предупреждения следва да покриват 65 на сто от външната предна и задна повърхност на потребителската опаковка и на всяка външна опаковка.

При потребителските опаковки на цигари комбинираните здравни предупреждения следва да са с височина не по-малко от 44 мм и широчина не по-малко от 52 мм.

САЩ забраняват продажбата на електронни цигари на лица под 18 години

Властите в САЩ обявиха, че се забранява продажбата на електронни цигари на лица под 18-годишна възраст, предаде BBC. Според Асоциация ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com