Японски деца на гости в НС

6973
Японски деца на гости в НС

Японски деца от град Хигаши Мацушима, който пострада при земетресението през март 2011 г., ще бъдат гости на Народното събрание.

Днес в 14.30 часа те ще бъдат посрещнати от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Децата ще разгледат пленарната зала на парламента. В Клуба на народния представител те ще бъдат поздравени от свои връстници от Националното музикално училище "Любомир Пипков", които ще изнесат кратък концерт с традиционни български инструменти.

16 японски деца и 4 техни придружители са в България от 27 май до 3 юни по покана на министъра на външните работи Николай Младенов. При посещението си в Япония през април тази година българската парламентарна делегация посети втора прогимназия "Нарусе" в град Хигаши Мацушима и разговаря с ученици и учители. Тогава председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи на децата самолетните билети за България и ги покани да бъдат специални гости на българския парламент по време на престоя им в страната.

Програмата на посещението на японските деца предвижда запознаване с български художествени занаяти, традиционни продукти като розовото масло и известното в Япония българско кисело мляко, срещи с български ученици. Те са посетили вече Белоградчик и Копривщица.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com