Жълт код за горещини в 12 области

3596
Жълт код за горещини в 12 области

Жълт код е обявен в 12 области на Северна, Югозападна и Централна България, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила заради високи температури и горещини в областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Силистренска, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Старозагорска. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София около 32°.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Междувременно от днес до 6 юли, във връзка с високите летни температури, Столичната община организира безплатно раздаване на минерална вода на три пункта, съобщиха от общината.

Водата ще се раздава от 13.00 ч. на площадното пространство на метростанция "Васил Левски" (на бул."Драган Цанков" и бул."Христо и Евлоги Георгиеви"), пред пилоните на Националния дворец на културата и на площад "Св.Неделя".

Минералните води са предоставени безплатно от "Михалково" АД, която е производител на естествено газирана и изворна вода. Гражданите да избягват да излизат на открито в обедните и следобедни часове в горещите дни, както и при наложително пътуване да носят със себе си вода.

35-40-градусова жега през юли

Традиционно най-горещият летен месец – юли, и тази година ще отбележи рекордни горещини. Най-високите температури за първата по...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com