Коментар №1 на седмицата: Даровете на Караянчева

17466
Коментар №1 на седмицата: Даровете на Караянчева
Снимка: БГНЕС

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 11 000 ваши прочитания в Actualno.com.

 

След като се похвали, че е раздала на старчески домове стари календари, които обаче имали...чудни пейзажи, Цвета Караянчева изглежда е влязла в благотворителна серия. Ние може да й помогнем с идеи за дарове.  

1) Малко депутати

Нали ще да стават 120 - какво ще стане с останалите 120? Нищо не трябва да се изхвърля! Те могат да се дарят на старческите домове. Във всеки старчески дом по двама-трима, които да се грижат за доброто настроение на пенсионерите с песни и забава. По мълчаливите могат да се засядат до фикусите и да се поливат с кюфтета от време на време, тоест през час. Чудни пейзажи.  

2) Скрап 

Като постоянно обновявано място, парламентът би трябвало да изхвърля често някакви работи. Вие ще попитате какви, но не може да не накажа прекаленото ви любопитство с липса на отговор. Дайте да направим така: направо всичко се натоварва на един камион и се праща към старческите домове, където пенсионерите вече да го сортират и изследват за забавление и разтуха. Може нещо да им хареса - няма да става зян. 

3) Прах в буркани 

Когато е бил част от свещена обител, прахът става реликва. Би могло чистачките на парламента да не се отнасят толкова безотговорно към професията си и постепенно да натрупат малко прах от Народното събрание в буркани. Тези буркани може да се разпратят по различни старчески домове, където да бъде вдишани от всички, за да попият от атмосферата. 

4) Карта с пътната мрежа на България 

Да, нека да е от 1975 година, но за разлика от календарите, картите на пътните мрежи на България не остаряват. Всеки възрастен човек би искал да се върне в младините си и магистрала "Хемус" е магистралата към всички носталгии. От грижа към запазването на реалността такава, каквато e била близо половин век, властта просто не я строи. От добро сърце. 

5) Флашка със запис на гласа на премиера

Тя ще се съдържа мъжката му молба и дума към пенсионерите да кажат "Добре е" за това, че им дава по 50 лева по време на извънредното положение. Тази молба би могла да се пуска по старите тонколони на Народното събрание, пратени също в старчески домове ако са започнали да припукват. През двайсет секунди ще се чува гласът на Борисов и през двайсет секунди пенсионерите ще отговарят "Добре е!". Това ще върви като хорово изпълнение непрекъснато. Питате с право, докога?

Докато не стане добре. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com