Дивата Азия по Viasat Nature, австралийски тандеми по Viasat Explore – през ноември

3903
Дивата Азия по Viasat Nature, австралийски тандеми по Viasat Explore – през ноември
Снимка: Viasat World

Австралийски двойки (рубрика) по Viasat Explore

От понеделник до петък всяка седмица от 2 ноември, в 22:45

 

По земя, въздух и вода, това са най-всеотдайните, трудолюбиви хора в Океания, които вършат работа, с която ние не можем или не бихме се заели. Част от нас обаче биха си запазили еднопосочен билет, за да преживеят авантюрите на златотърсачите, лова на омари и залавянето на бикове. А кой не би искал да вземе участие в строежа на една от най-големите метро транспортни системи в света?

Гледайте „Австралийски ловци на омари“, „Австралийски търсачи на злато“ и премиерния „Австралийски ловци на бикове“ по Viasat Explore

 

Австралийски ловци на бикове

Започва от вторник, 3 ноември, в 23:00 ч.

 

Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Aussie Bull Catchers

Година: 2020

 

Всяка година по време на сухия сезон шепа смели мъже и жени изкарват прехраната си, като залавят диви бикове. Около 300 000 диви бикове и биволи се скитат из австралийската пустош. Ако не бъдат заловени, те се превръщат в напаст и затова има специални програми за тяхното унищожаване. Залавянето им не само облагодетелства околната среда, но е и огромна индустрия, особено за австралийските аборигени.

Всичко започва от въздуха, докато ловците на бикове летят с хеликоптери над пустошта в търсене на диви бикове и биволи. След това сключват сделка със собственика на земята - в замяна на достъп до земята, ловците на бикове ще поделят печалбите от продажбата на биковете на пазара за добитък. Става дума за огромни печалби, тъй като стойността на биковете е над 150 млн. долара.

Това е една от най-опасните професии на Земята, с поемане на много рискове, шанс за голямо възнаграждение и постоянно сключване на сделки.

 

Дивата Азия (рубрика) по Viasat Nature

Всяка неделя през ноември от 8 ноември, в 16:00

 

Азия - най-населеният континент на Земята, се простира на повече от 44 млн. кв. км. Там се намират някои от най-гъсто населените райони на Земята, наред с обширни необитавани територии. В Азия живеят хора от различен произход, с различно поведение, политика и култура - и също толкова разнообразна дива природа. С помощта на подбраните заглавия изследваме как пейзажите, градовете и хората в Азия си взаимодействат и оказват влияние на животните, които също обитават континента.

 

Дивото Токио

Неделя, 8 ноември, в 16:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Wild Tokyo

Година: 2019

 

38-те млн. жители на Токио - най-големия, оживен и гъсто населен метрополис на планетата, споделят територията с изненадващо голям брой от диви животни. От красивите бронзовки в храмовите светилища на града, през рибарките по покривите и костурите, завръщащи се в река Тама, до мечките, маймуните и японските енотовидни кучета, които пируват в забравени овощни градини в планинските гори на Окутама - документалният филм разкрива силата на природата в столицата на Япония.

 

 

Дивата Карнатака в Индия

Неделя, 15 ноември, в 16:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: India's Wild Karnataka

Година: 2019

 

Щатът Карнатака в Индия може да се похвали с изключително богата дива природа. Въпреки че заема само 5% от общата територия на страната, го обитават повече от една четвърт от животинските видове. Следваме съдбите на някои от невероятните създания, които живеят в планините, пустините, джунглите и океаните на разнообразната земя. Снимали в продължение на три години, екипите от оператори са уловили дивата природа на Карнатака, както никой досега

 

В търсене на Султан

Неделя, 22 ноември, в 16:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Looking for Sultan

Година: 2019

 

Документалният филм следва историята на Султан, доминиращ тигър в резервата за тигри в Раджастан, Северна Индия, който изчезва внезапно. Бащата и синът оператори на дивата природа Майк и Гаутам Панди са го следили и заснемали от бебе и сега се опитват да разгадаят тази мистерия. Повече от 12 тигри са изчезнали в резервата между 2012 и 2017 г. Изчезналите млади тигри са станали или жертва на бракониерите, или са изчезнали завинаги, но историята на Султан е по-сложна. През нея документалният филм разглежда по-обширни теми като опазването на тигрите, връзката им с хората, които споделят местообиранието им и усилията, които са положени за опазване на дивата природа в Индия.

 

Гиамо - кралицата на планините

Неделя, 29 ноември, в 16:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Gyamo - Queen of the Mountains

Година: 2019

 

Снежните леопарди са редки и трудни за заснемане. Те са еволюирали да живеят и оцеляват в едни от най-суровите условия на планетата. Оцеляването на този върхов хищник показва, че местообитанието е здраво и с отлично биоразнообразие. Гиамо - женски снежен леопард и двете й малки са изчезнали след появата на голям мъжки снежен леопард. Бащата и синът оператори на дивата природа Майк и Гаутам Панди тръгват по следите й и откриват малките. В документалния филм се опитваме да разберем живота и предизвикателствата пред снежния леопард, за да открием решения как да защитим тази неуловима голяма котка и местообитанието й, преди да са изчезнали завинаги.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция!

 

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От най-актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com