Морето утихва

5416
Морето утихва
Обстановката в област Бургас се нормализира и успокоява

Обстановката в област Бургас се нормализира и успокоява. Това съобщи за Радио „Фокус”-Бургас управителят на Бургаска област Константин Гребенаров. Вятърът утихна, вълнението на морето спадна. „Сутринта рано бях в Поморие. Погледнах лично. Разговарях след това с кмета на Царево при тях обстановката също е нормализирана”, каза Гребенаров. Снощи късно директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Николай Николов е бил на посещение в община Поморие по искане на вицепремиера Цветан Цветанов. Огледани са засегнатите от бурното вълнение участъци по крайбрежието.

„Запозна се лично на място и е поет е ангажимент. Въпросът е да се осигурят средства и някои от съоръженията, които пострадаха при това силно вълнение, да се ремонтират и да се изградят нови. Вече има планове в общината Поморие да бъдат изградени нови защитни съоръжения. Надявам се да започна да се реализира и един от проектите за Ахелой, по който е предвидено изграждането на защитни буни, но трябва и доста работа за укрепване на брега на Ахелой, както и в Поморие да се вдигнат по-високи съоръжения, за да се предпазят от наводнение жилищните сгради. В Царево пристанището е пострадало. Там ще има нужда от ремонт, тъй като е нарушена асфалтовата настилка. Общините също ще трябва да вложат средства, но на този етап е важното и държавата да помогне. Имаме план с кмета на Поморие - Алексиев след като се успокоят нещата следващите ни стъпки са да намерим финансиране за изграждане на тези съоръжения”, каза Гребенаров.

Продължава отводняването на Поморие и Царево

Операциите по отводняване на залетите площи на територията на общини Поморие и Царево ще продължат. Това съобщиха от пресцентъра на МВР...

Морето е изхвърлило камъни от вълновите прегради на Алея 1 във Варна, съобщи за Радио „Фокус”-Варна Купен Пашов, началник отдел „Дейности по защита на населението" в община Варна. На някои места е нарушена и асфалтовата настилка по алеята. В момента се извършва оглед, за да се реши как разрушенията ще бъдат възстановени. Не е препоръчително автомобилите да слизат до алеята. В момента морето е утихнало и няма големи вълни.

Обстановката във Варна също се нормализира. Пътищата са почистени и опесъчени. Почистени са и подходите до детските, социални и здравни заведения. Няма данни за райони с прекъснато електрозахранване.

Нормализира се ситуацията в курортен комплекс „Камчия”, съобщи инж. Славчо Славов, зам.-областен управител на Варна. Той добави, че няма място за притеснение, като наистина морето е изхвърлило повече вода и е отнесло малка част от брега, но на този етап няма опасност за колектора на пречиствателната станция. Славов добави, че няма опасност и за децата, които са в курортния комплекс.

Няма бедстващи общини, машините на Областно пътно управление почистват републиканската пътна мрежа. Няма информация за населени места без ток и вода.

Дянков след потопа: Помощ от ЕС не ни трябва!

Вицепремиерът Симеон Дянков е убеден, че можем да се справим с бедствията и без помощта на ЕС. "Темата дали ще получим помощ не е първ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com