МВР с 20 съвета за сигурността на туристите у нас

7399
МВР с 20 съвета за сигурността на туристите у нас

20 препоръки, изготвени от Главна дирекция „Национална полиция”, бяха представени на първата среща с бранша. Това каза зам.-министърът на икономиката Иво Маринов след среща на ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“ и представители на хотелиерския туроператорски бранш по повод мерки за повишаване сигурността на туристите през летния туристически сезон, предаде „Фокус”.

Препоръките са в няколко аспекта, за да гарантират сигурността на българските граждани в курортните комплекси. Проведе се дискусия, на която и туроператори и хотелиери, да изкажат своите предложения за допълнителни мерки, които ще бъдат обсъдени на последваща среща. Тя ще бъда по всяка вероятност на 4 септември, каза Маринов.

Три общини рекламират туризма в Пирин

На 13 август ще бъде подписан договор по проект “Банско, Разлог и Кресна в прегръдките на Пирин”. Трите общини ще могат да...

Ние не говорим само за летния сезон, а за туризма като цяло – за летните и зимните курорти, за балнеоложките центрове и въобще там, където се извършват туристически дейности. Ще бъдат обсъдени предложения, ще бъдат поканени и колегите от Министерството на транспорта, каза Маринов.

Туроператорите поискаха да подобрим сигурността на туристите, ние поискахме да ги инструктираме как да работят, да има правилник и правила за действие, заяви Маринов. Той посочи, че достъп до даден автобус – да се качат в него и да оставят своя багаж, ще имат само лицата, които са вписани в списъка на съответния туроператор.

Голяма част от туроператорите в момента правят това. Някои не го правят затова ще има инструктаж с всички туроператори и със съответните хотели съобразно спецификата на съответната дейност, каза Маринов. Той посочи, че шофьорът няма да проверява този списък.

„За всяка група, която пристига, съответният туроператор ще има свой представител и той ще извършва тази дейност, каза Маринов.

Над половината израелски туристи се отказали след атентата

Спадът в посещенията на израелски туристи по Южното Черноморие е 54 процента, съобщи шефът на бургаската туристическа камара Иван Иван...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com