МВР ще качва журналисти в окото на огъня за невярващите

4910
МВР ще качва журналисти в окото на огъня за невярващите

Вътрешният министър Цветан Цветанов се ядоса на информациите за лошо организираната акция по погасяването на пожара във Витоша.

За да докаже на всички недоволни колко добре се вършело работа, МВР ще организира високопроходим превоз за всички журналисти, които искат да се качат на място, за да видят колко работа е свършена и при какви условия се работи.

Борисов отсече: До 3 часа пожарът ще бъде потушен

Машините са влезли в огнището на пожара на Витоша и той до 3 часа ще бъде потушен. Това заяви премиерът Бойко Борисов при инспекцията...

Цветанов каза още, че е чел много спекулации за това какво е свършено по погасяването на пожара, но това - дали той е достигнал същинската гора, могат да кажат само експертите, пожарникарите и горските служители, както и кметът на Бистрица, израснал в този район и неговите доброволци.

Министърът съобщи, че вече гасенето е в етап, в който е направена просеката от 3 км и в момента тя се разширява. Последният участък от около 300 м е бил доста стръмен, използва се максимално ресурсът на хеликоптерите, за да може да се ограничи разрастването на пожара.

Според него, не е редно да се говори за хаос в работата на хората, които вече 52 часа гасят, някои от тях дори не се спали.

Той лично правел огромен поклон на всички тях и им благодарял.

НДСВ: Всичко гори

Като се почне с Витошкия пожар, който е досами София и под носа на най-добрия пожарникар в България, и се стигне до Морската градина ...

Цветанов изтъкна факта, че пожарът е в биорезерват, където няма никаква сеч. Преди 10 години там е имало смерч, който е направил неизползваема тази гора. Теренът е с високи около 3-4 метра дървета и е било необходимо много рязане. Но за хаос там абсолютно не може да се говори, каза Цветанов. Министърът изтъкна, че няма как всички желаещи доброволци да отидат да гасят пожара, защото това е една голяма отговорност, която носят съответните компетентни органи за тях. Всяка сутрин се прави инструктаж, държи се постоянна връзка с тях, а в края на деня всички по списък се проверяват.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com