МВР вся смут със захар от Чернобил

8533
МВР вся смут със захар от Чернобил
Болни мозъци, на кой му хрумна това, чуди се лидерът в бранша Гриша Ганчев

След вчерашната мащабна акция срещу фирмите, търгуващи със захар у нас, наяве излезе притеснителната информация, че на пазара ни може да има продукти от района на Чернобил.

От МВР информираха, че от района на бившата атомна централа в Украйна е трябвало до българския пазар да стигне продукт с неуредени документи и ако не можело да се пласира на пазара, щял да бъде консуматив за приготвяне на сокове

Заводите на Гриша Ганчев бълват по 162 000 т захар

Заводът в Девня, който е собственост на фирмата на Гриша Ганчев "Литекс комерс", рафинира сурова кафява нерафинирана захар и търгува н...

Информацията предизвика бърз отзвук и коментари, които явно не позволиха стиковка между властта, и министрите излязоха с различни мнения по темата.

Мирослав Найденов побърза да успокои обществеността като изтъкна категорично, че няма как да е внесена захар от Чернобил.

"Нека бъдат спокойни хората", лаконичен бе министърът на земеделието и храните.

В същото време обаче Цветан Цветанов, в опит да похвали поредната акция на МВР, заяви, че е направен опит да се закупи захар от Чернобил.

"Информацията е потвърдена от едно от лицата, които са задържани. Дори в неговия компютър има потвърждение", каза Цветанов.

Синът на Гриша Ганчев е задържан, обискират офиси

Синът на бизнесмена Гриша Ганчев  - Данаил, е задържан за разпит по акцията на МВР за точене на ДДС при сделки със захар. Това потвър...

Засега не е ясно дали тези "намерения" са се превърнали в реалност.

В същото време водещият производител в бранша Гриша Ганчев разкритикува остро МВР за пуснатата информация.

"В Чернобил знам, че се произвежда ток от атомна електроцентрала, не съм чул там да расте захарна тръстика и да се произвежда захар. Това са свободни съчинения по картинка и не знам кой болен мозък го е измислил. Тук е див балкански капитализъм. 20 години аз храня държавата със захар и досега нещо да е станало, заяви още Гриша Ганчев. Как от Чернобил ще я вкарам", запита бизнесменът.

Ганчев, чийто син вчера бе задържан след специализираната операция срещу ДДС измами в сектор "захар", тази сутрин бе на разпит в ГДБОП.

Разпитът продължи не повече от 15 минути. Синът му все още е задържан.

Ганчев заяви, че обвиненията са спекулации и кьорфишеци. Според него е нормално службите да започнат разследването си от "Литекс комерс", тъй като неговият бизнес е най-големият в страната в този сектор. Гриша Ганчев каза още, че се знае кой стои зад данъчните измами в бизнеса със захар. По думите му това са "разни пловдивски, софийски и карнобатски фирми". Ганчев добави, че е предал списъка с фирмите, на когото трябва.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com