Над 17 000 младежи се включиха в приключението “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания” на Теленор

2709
Над 17 000 младежи се включиха в приключението “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания” на Теленор
Снимка: Telenor

Играта “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания” на Теленор България, създадена за да помогне на децата да научат повече за безопасността онлайн, събра над 17 000 участници само за ден през изминалия уикенд. Играта е част от дългогодишните усилия на Теленор за осигуряване на безопасен интернет.

В съботния ден, на 17 октомври, хиляди деца упражниха и обогатиха познанията си за дигиталния свят. Гмурнаха се в приключението на дигиталните скаути и откриха отговорите на добре скрити загадки с помощта на популярни български онлайн звезди. За успешното завършване на играта участниците трябваше да отговарят правилно на въпроси за онлайн безопасността. Интересът към играта успя да я постави сред топ приложенията в App Store и Google Play.

Кампанията тази година успява да докаже, че този проблем представлява интерес за деца от всички възрасти. Участниците под десет години са почти 3000, а между 11 и 17-годишна възраст броят надхвърля 8 000. Това са и най-засегнатите групи, които по време на играта успяха да получат ценни съвети за реакция в различни ситуации, както и как да успяват правилно да отсяват вярна от невярна информация и с лекота да различават фалшивите новини.

С кампанията “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания” Теленор се стреми да помогне на децата да изградят навици, които да им помогнат в дългосрочен план да пазят себе си и близките си в дигиталното пространство. В Европейския месец на киберсигурността Теленор пусна на пазара и услугата “Онлайн защита”, която позволява на всеки потребител да се предпази от зловреден софтуер, фишинг, спам и компрометирани сайтове.

Компанията подкрепя такива инициативи от 2006 г. насам, като сред тях са Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн тормоз. Теленор бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Допълнителна информация за онлайн сигурността е достъпна на платформата www.ottebzavisi.net, където материалите са специално създадени и пригодени за деца, учители и родители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com