X
 
 

Над 3200 лв. са нужни на 4-членно семейство за месец в София

11430 3
Над 3200 лв. са нужни на 4-членно семейство за месец в София
Снимка: Thinkstock/ Guliver
За София издръжката на 4-членно семейство е 3259 лева. За едно лице необходимите средства са 815 лева. 2472 лева е издръжката на живот за четиричленно домакинство към края на септември, отчетоха от Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ, предаде БГНЕС.

Повишаването на цената на хляба, месните продукти, млеката, електроенергията, водата, твърдите горива са сред основните фактори, довели до оскъпяване на живота на българина.

НСИ: През последните 12 месеца има покачване на потребителските цени

Потребителите продължават да считат, че през последните дванадесет месеца има покачване на потребителските цени, но с по-слабо темпо в ...

Във Видин, Кюстендил, Благоевград средната работна заплата (СРЗ) е с около 35% по-ниска от тази в страната. Значителен ръст бележи СРЗ в редица по-малки градове, сред които Разград.

Резултатите на института показват, че над 72% от домакинствата живеят с общ доход на 1 лице под необходимите средства за издръжката на живот – 2472 лева.

Обхватът на бедните в страната остава с високи нива. Пенсиите нарастват с по-слаби темпове. Пенсионерите, с пенсии под прага за бедност са над 1,3 млн. души.

С оглед на получените данни КНСБ ще настоява за увеличаване на паричното обезщетение за отглеждане на малко дете до 2-годишна възраст от 380 на 415 лв. и увеличение на минималната пенсия от 219,43 лв. на 250 лева от 1юли 2020 година.

Има поскъпване на храните за старт на септември

По-високи са цените на брашното, месото и други хранителни продукти у нас, спрямо първата седмица на септември през 2018 г. Това става ...

Отново за септември и от стоковите борси и тържища в старана отчетоха поскъпване на хранителните продукти. 

По-високи са цените на брашното, месото и други хранителни продукти у нас, спрямо първата седмица на септември през 2018 година. Средната цена на брашното тип „500” през изминалия септември бе 0,99 лева. Стойността му е с 0,19 лева по-висока за килограм, отколкото беше преди 12 месеца. Независимо, че през настоящата година не бе показана криза за недостиг на пшеница, поскъпването на основната суровина за хляба продължава.

Потребителите продължават да считат, че през последните дванадесет месеца има покачване на потребителските цени, но с по-слабо темпо в сравнение с оценките, регистрирани три месеца по-рано. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ) през октомври. Същевременно инфлационните очаквания на потребителите за следващите дванадесет месеца са по-слабо изразени. През октомври 2019 г. общият показател на доверие на потребителите се покачва с 1.1 пункта в сравнение с юли, като при населението в градовете увеличението е 1.0 пункт, а при населението в селата - 1.6 пункта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Това ако работят и децата или?
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Ха ха ха на кой му пука бе офцефермо!Работещи бедни за българския бизнес ДС-куфарчета! И през турско не е било толкова зле!Сега с 219 лв пенсия и 460 лв заплата сме живите мъртви!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Ето на какво се дължи ниската раждаемост у нас! И никакви патриотарски възгласи и призиви не могат да компенсират бедността! Направете заплатите на работещите хора ИСТИНСКИ и заебете разните социални помощи и други подобни глупости!