X
 
 

Нанков: Ще има наказани за водната криза в Перник

1082 1
Нанков: Ще има наказани за водната криза в Перник
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отбеляза, че има пропуски в справянето с безводието и водния режим в Перник, където пристигна за среща с кмета на общината. Той обясни, че ще има наказани за водната криза в Перник.

На въпрос ще иска ли оставка - той отговори "да", но не уточни дали това ще бъде управителят на ВиК-дружеството. На кого ще иска оставка, ще стане ясно след срещата с кмета, съобщи бТВ.

Временен воден режим в Бургас, Камено, Несебър, Поморие, Айтос, Карнобат и Руен

Населените места, които са водоснабдени от система „Камчия” ще останат без вода за почти три дни. Това се налага поради есе...

Жители на Перник днес излязоха на протест срещу водния режим в града, като опитаха да нахлуят в сградата на ВиК, но полицията ги спря.

Според зам.-министъра има и други пропуски - при предишния програмен период общината е пропуснала възможността да кандидатства за европейско финансиране за подмяна на старата водопреносна мрежа. В момента тече ремонт и на стената на язовира. По думите на Нанков вече има приет проект и ще се подмени изцяло водопреносната мрежа на град Перник през новия програмен период. Проектът ще се реализира и има намерени пари за това, обясни Нанков, цитиран от БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители