Няколко хотела са наводнени в Поморие

7505
Няколко хотела са наводнени в Поморие
Водата продължава да прехвърля през дигите

До утре сутринта остава бедственото положение в община Поморие. Това съобщи за Радио „Фокус”-Бургас кметът Иван Алексиев. „Искаме да видим каква е ситуацията и тогава вече, ако се наложи, ще отменим бедственото положение", каза Алексиев. Към момента ситуацията е овладяна. „Там, където имахме пробойни, всичко е запушено, даже в момента правим обход на всички тези критични места. Морето продължава да е бурно, вълната е много голяма и вятърът в силен. Водата продължава да прехвърля през дигите", каза още кметът. Ако се наложи, по-късно вечерта отново ще се свика кризисният щаб. Алексиев каза, че поддържа постоянна връзка със службите.

„Сутринта задължително пак ще се свика кризисният щаб", заяви Алексиев. Вече са отводнени местата, където водата беше преляла. Няма наводнени къщи. Има няколко наводнени хотела, но собствениците са реагирали бързо и отводняват.

Голяма част от централния и южния плаж на село Кранево е наводнен

Голяма част от централния и южния плаж на село Кранево е наводнен. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Румен Николов, ...

„Водата е влязла само във фоайетата. Няма нанесени сериозни щети, няма счупени прозорци, витрини", каза още кметът. Не се налага евакуация на населението. „Притеснителни са прогнозите за вечерта и пак ще има силен вятър и голямо вълнение. Дежурните по места, ако се наложи, ще сигнализират за бедствени селища", каза Алексиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com