Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важното за деня, 18 май 2024 г.

18 май 2024, 20:00 часа • 3574 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 18 май.

МЪСК И STARLINK СЕ ПРОВАЛИХА: ПРИЧИНИТЕ РУСИЯ ДА ИЗНЕНАДА УКРАЙНА В ХАРКОВСКА ОБЛАСТ

Въпреки че от доста време открито се обсъждаше как Русия ще отвори нов фронт, руската армия все пак успя да изненада Въоръжените сили на Украйна и да напредне в Харковска област. Това е заключението на The Washington Post.

НОВИ ЯВНИ ЗНАЦИ КАК РУСИЯ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА ПОБЕДИ В УКРАЙНА (ВИДЕО)

Ситуацията на фронта в Украйна остава предизвикателство, като изглежда Русия се опитва всячески да отвори нови фронтове, за да отклони биещи се в Донбас украински военни части да защитават нови направления. Това е заключението на украинския офицер от запаса, известен с прякора Tatarigami и неговия екип от анализатори.

НОВИ ДАННИ ЗА КАТАСТРОФАТА С КИРИЛ ПЕТКОВ: КОЙ КАК ШОФИРА? (СНИМКИ)

Справката в „Пътна полиция” след катастрофата с кола на НСО, в която се вози Кирил Петков, показва, че и двамата шофьори имат провинения назад в годините. Това съобщи комисар Мария Ботева в ефира на Нова телевизия.

ВТОРИ ОПИТ: МЗ С НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА СТРОЕЖ НА ЧАСТНА БОЛНИЦА В КАЗИЧЕНЕ

Министерството на здравеопазването е задействало повторната процедура, по която да бъде разрешено на компанията "Търговска лига" да изгради болница с 550 легла в софийското село Казичене. Това става ясно от информация, изпратена до БНР от Изпълнителната агенция "Медицински надзор".

ЗЕЛЕНСКИ: РУСКОТО НАСТЪПЛЕНИЕ ПРИ ХАРКОВ Е САМО ПЪРВАТА ВЪЛНА

Руската офанзивна операция в Харковска област е само първата от няколкото вълни на руската армия, смята украинският президент Володимир Зеленски.

СТАР ВРАГ НА ПУТИН ПРОГНОЗИРА КАКВО ГИ ЧАКА УКРАЙНА И ЕВРОПА (ВИДЕО)

Запада губи войната в Украйна – това, което сега се прави със западна помощ за защита на страната е недостатъчно, за да бъде спрян Владимир Путин, издирван от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца, да превземе ключови региони в Украйна. Това заяви Михаил Ходорковски.

„ПЪРФОРМАНСЪТ“ НА РУСКИТЕ ВОЕННИ В ХАРКОВСКА ОБЛАСТ И ИДВА ЛИ ВТОРОТО НАСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ КИЕВ: ВОЕНЕН АНАЛИЗАТОР

На фона на "пърформанса", който ни показаха руските сили в Харковска област (сухопътното им настъпление от последните дни - бел.ред.) се възроди и темата за "предстояща втора офанзива срещу Киев", пише в телеграм канала си Александър Коваленко, военен анализатор от групата "Информационна съпротива" и водещ експерт в Украинския център за изследване на сигурността. Има ли място за сериозни притеснения? Ето какво смята той:

АНАЛИЗ: САЩ НЕ СА ПОДГОТВЕНИ ЗА ВОЙНА С ДРОНОВЕ КАТО В УКРАЙНА

Дълго време американската армия приемаше, че нейните военновъздушни сили ще я защитават от вражески самолети, пише в позиция-анализ в The Telegraph. Ето защо през 90-те години на миналия век армията извади от употреба много от своите средства за противовъздушна отбрана с малък обсег (SHORAD).

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес