Новини или Novini - картината на печата за 16 януари

4604
Новини или Novini - картината на печата за 16 януари
Снимка: iStock/Guliver

Премиерът Бойко Борисов покани либийския си колега да посети страната, по-рано две комисии дадоха зелена светлина за преговори с американците за F-16, а Франция забрани използването на хербицида Roundup. Това бяха акцентите от вчерашния ден, а ето и кои са акцентите във вестниците днес.

"Сега"

Вестникът обръща внимание на тревожния въпрос колко аптеки ще останат у нас след влизането в сила на новия начин за продажба на лекарствата и искат срокът за старта на системата - 9 февруари. От Инициативния комитет на магистър-фармацевтите поискаха да се удължи срокът за въвеждане на т.нар. верификация на лекарствата с рецепта. Друг акцент на изданието е закъсненията на влаковете на БДЖ. През 2018 година те са били общо 430 хил. минути.

"24 часа"

Вестникът акцентира върху казуса с либийския танкер „БДИН“, който от 15 януари вече се намира на бургаското пристанище. Той ще остане на рейд във връзка с възникналия частно-правен спор между “Булгаргеомин” и либийските власти. Изданието обсъжда и темата за заемите за жилища и предупреждава, че лихвите ще се покачват. То набляга и, че премиерът Бойко Борисов ще говори с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по време на икономическия форум в Давос.

"Труд"

Водеща новина на изданието е предстоящият пик на грипната вълна у нас. Редакцията привежда съвети за това как да се предпазим от заболяването. Друга важна новина е намерението на американския президент Доналд Тръмп да извади САЩ от НАТО.

"Монитор"

Катя Лерца, която уби на място на 13 май 2017г., пътния полицай Делян Палазов отива в затвора за 2 г. и 4 м. при първоначален общ режим. Присъдата й бе потвърдена от Върховния касационен съд и е окончателна, информира вестникът. Изданието представя и интервю с Джеймс Робинсън, директор в „Локхийд Мартин”, който твърди, че български пилот ще докара първия F-16.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com