Новините: Най-важното за деня, 29 януари

5548
Новините: Най-важното за деня, 29 януари
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип нa Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 29 януари.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ЛОВЕЧ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АПИ

Георги Терзийски ще смени инженер Светослав Глосов, който подаде оставка по настояване на премиера на 9 януари заради хаоса с електронните винетки.

НА НИВО "КОМИСИЯ" В ПАРЛАМЕНТА ИЗМИСЛИХА НОВ НАЧИН ЗА ОТЛАГАНЕ НА Т.НАР. ЗАКОН ЗА ГОРИВАТА

След близо 4 часа дебати парламентарната комисията за наблюдение на приходните агенции отхвърли предложението на правителството за отсрочка с 6 месеца на спорния закон за горивата, но намери начин да отсрочи реалното му влизане в действие, без да нарушава Конституцията - като удължи срока за издаване на Наредбата към закона.

ЗАСТОЯТ В БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА

"Корупцията си прилича с импотентността по това, че и двете са интимни процеси. Те не биха могли да бъдат засечени в публичната сфера, по-точно биха могли да бъдат засечени в публичната сфера по изключение. Иначе става дума за две страни, които са под завивките".

КАРАЯНЧЕВА: РАДЕВ ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР, АКО МУ Е ОТЕСНЯЛ КОСТЮМА НА ПРЕЗИДЕНТ

"Може би президентът иска предсрочни избори, за да сформира служебно правителство, което да промени решение на Народното събрание за сделката със самолетите. Това каза във Велико Търново председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде „Фокус“.

БОРИСОВ: ЗАНИМАВАМЕ СЕ С ИЗТРЕБИТЕЛИ, А НЕ С ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА (ВИДЕО)

Най-важното е дисциплинирането на банковия сектор. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 13-ата годишна среща на бизнеса с правителството, на която се очертава пътят пред страната ни към еврозоната и ефектите от въвеждането на единната валута.

КМЕТЪТ НА БОЖУРИЩЕ ПИТА КАК ОБС И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ МУ ОДОБРЯВАТ ЕВТИНА ПРОДАЖБА НА ЗЕМЯ

Георги Димов е кмет на община Божурище четвърта година. Той е завършил УНСС със степен бакалавър по икономика на туризма и политически науки. Има и магистърска степен по икономика.

В РУСИЯ НЯМА ДА НАКАЗВАТ ЧИНОВНИЦИ, "ПРИНУДЕНИ КЪМ КОРУПЦИЯ"

Министерството на правосъдието на Русия възнамерява да смекчи законодателството за противодействие срещу корупцията, като предвижда случаи, в които неспазването на установени забрани, ограничения и изисквания, "вследствие на непреодолима сила" не са правонарушение.

С ПРИНЦИПИ, НЕ С ТВЪРДИ ПРАВИЛА ЩЕ СЕ ПАЗИ ЛИЧНАТА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ В МЕДИИТЕ НИ

Личните данни по начало се обработват от 2002 година. По старите правила журналистите трябваше още когато почнат разследване, да имат ясни основания, на които да събират и разпространяват информация към конкретния случай. Новото сега е, че журналистите са освободени от задължението за основание да събират информация, но трябва да преценят дали събраната информация може да бъде публикувана на база законовите промени заради GDPR.

КУРИОЗ: НЗОК СЕ ОКАЗА ОСЪДЕНА OТ НАСТОЯЩИЯ СИ ДИРЕКТОР

Столичната университетска болница "Св. Иван Рилски" е поредната, осъдила здравната каса за неплатена надлимитна дейност, съобщиха от Центъра за защита правата в здравеопазването. Искът към касата е за дейността на болницата през 2016 и 2017 г., делото е спечелено от лечебното заведение на първа инстанция и е за 213 577 лв. плюс лихвите и разноските по делото.

ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ЛОЗАН ПАНОВ, ИМАЛО ПОДГОТОВКА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВКС

Призив за протест в подкрепа на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов набира скорост във Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com