Очаква ни временно захлаждане

7107
Очаква ни временно захлаждане

Времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще останат високи - максималните ще са между 32° и 37°, в София 32°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.

През втората половина от деня над западните и планинските райони ще се развие купеста облачност и до вечерта на отделни места в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен източен вятър. През нощта срещу неделя от запад облачността ще се увеличава, което ще е началото на предстоящото временно захлаждане.

Опасно високи температури и днес

Жълт код за опасност от високи температури е обявен за 14 области за днес, показва справка в сайта на Националния институт по метеороло...

По Черноморието ще остане слънчево, но ще се усили вятърът от изток-североизток - до умерен. Максимални температури по крайбрежието - между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, по-значителни привечер, когато в Рила и Пирин ще превали краткотрайно, ще има гръмотевична дейност. Ще духа умерен източен вятър. Слабо ще се понижат температурите и максималната на 1200 метра ще бъде 24°, на 2000 метра - около 17°.

Навсякъде в планините условията за туризъм са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при Български Червен кръст (БЧК). Работят седалковият лифт и кабината Драгалевци-Голи връх на Витоша, кабинковият лифт на Боровец, първа, втора и четвърта линия на Пампорово. Температурите в сутрешните часове са 15-18 градуса. Планинските спасители съветват туристите да се съобразяват със здравословното си състояние и да са добре подготвени.

През изминалото денонощие планинските спасители не са се отзовавали на сигнали за инциденти с туристи.

Два рекорда, но най-горещо в Сандански - 37,3 градуса

Два положителни температурни рекорда са измерени днес - в Ново село и Драгоман. Най- топло обаче е било в Сандански, където са измере...

Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месец август и ще продължи да се понижава, вечерта ще започне да се повишава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com