Павлова: Колкото по-бързо се махне служебният кабинет, толкова по-добре за България

2988
Павлова: Колкото по-бързо се махне служебният кабинет, толкова по-добре за България
Снимка: БГНЕС

Сериозни са моите притеснения от това, което се случва, защото заявката от служебния кабинет за дух на приемственост и че магистрала "Струма" ще е приоритет, но в крайна сметка процедурата беше опорочена в оценителната комисия. Тя буквално е опорочена заради изнасянето на документи. Това всъщност ще доведе до блокаж и цялостното забавяне на магистрала "Струма", стана ясно от думите на бившия регионален министър Лиляна Павлова.

Припомняме, че Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) прекрати най-големия строителен търг за изграждането на тунел "Железница" на автомагастрала "Струма".

Прекратиха търга за най-дългия тунел на "Струма"

Агенция „Пътната инфраструктура” (АПИ) e прекратила най-големия строителен търг за изграждането на тунел "Железница" на авт...

Обществената поръчка е на стойност 250 млн. лв. Процедурата е прекратена с решение на директора на агенцията инж. Пирин Пенчев, който е назначен от служебното правителство. В документа се посочва, че поръчката се спира заради няколко нарушения.

По думите на Павлова е трябвало досега да е избран проектът за Кресненското дефиле. По притеснителното е тунелът "Железница", строежът му е блокиран, отбеляза тя. Ако започнат едни дълги процедури по обжалване, ще влезем в месеци безвремие и това ще доведе до невъзможност да пуснем участъка на АМ "Струма" в участъка след Благоевград, коментира Павлова в ефира на БНТ.

Не сме допускали документация да напусне Агенция "Пътна инфрасткруктура". Има абсолютна забрана един човек да стои в стаята с офертите, няма право един оценител да стои в стаята с тръжните документи, трябва да са двама души. Има минимални изисквания, които очевидно не са спазвани, стана ясно от думите на бившя министър на регионалното развитие и благоустройството.

Върнахме се, за съжаление, 10 години назад, в периода на тройната коалиция, когато на АПИ бяха спрени всички европейски пари за финансиране на строеж на пътища. Изведнъж ни върнаха във времена, в които витаеше усещането за това, което се случва сега в Пътната агенция, отбеляза Лиляна Павлова.

Павлова: Автомагистрала Хемус е наш приоритет

"Длъжници сме на Северна България със строителството на магистрали. Затова и ускореното завършване на автомагистрала „Хемус&rdquo...

Оценителят има ясни правила в тази Агенция. Документите трябва да са заключени и никой няма право да ги изнася. Това е абсолютно нарушаване на всички правила и процедури на закона. Вярвам, че компетентните органи ще си свършат работата и ако има нужда, да се повдигнат обвинения. Изведнъж, за два месеца, служебният кабинет срива доверието в Пътната агенция. Виждаме, че това е стил на работа на целия служебен кабинет. Колкото по-бързо се махне служебният кабинет, толкова по-добре за България, смята Павлова.

Стана ясно, че най-скъпата и най-сложната част от изграждането на магистрала "Струма" е Кресненското дефиле. Чак след като мине на всички инстанции едно обжалване, тогава ние ще започнем наново с процедурата. Аз виждам минимум една година забавяне, прогнозира Павлова.

Виждаме как служебният кабинет прекратява, обявява обществени поръчки, кадрува, уволнява, прекратяват се стари договори. Това вече е видимо, че става дума за систематични и умишлени действия. Плаша се какво ще намерим в министерствата. Ако не бъде готова "Струма" до 2020 г., голяма ще бъде отговорността и на служебния кабинет, отбеляза още бившият регионален министър.

Съставянето на правителство

Павлова: Санирането трябва да продължи поне още 10 години

Програмата са саниране трябва да продължи поне още 10 години. Това каза Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ във Варна, бивш минист...

Аз съм оптимист по отношение на създаването на ново правителство. Ние задължително трябва да съставим правителство. Първо, защото трябва да се прекратят действията на служебният кабинет, защото трябва да започнем да отблокираме всички сектори, които бяха блокирани от служебния кабинет. Да, с Патриотите имаме политики, по които нямаме единно мнение, но ние се стараем да постигнем компромис. Трябва да намерим добрия баланс. Все още сме на ниво програма, не е уместно да говорим за имена в бъдещия кабинет към този момент. Следващата седмица ще се обединим около основните приоритети, разкри още Лиляна Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика