Прекратиха търга за най-дългия тунел на "Струма"

2479
Прекратиха търга за най-дългия тунел на "Струма"

Агенция „Пътната инфраструктура” (АПИ) e прекратила най-големия строителен търг за изграждането на тунел "Железница" на автомагастрала "Струма".

Обществената поръчка е на стойност 250 млн. лв. Процедурата е прекратена с решение на директора на агенцията инж. Пирин Пенчев, който е назначен от служебното правителство.

Изграждат 700-метров виадукт над Струма край Струмяни

700-метров виадукт над река Струма изграждат край с. Микрево, община Струмяни. Съоръжението е част от ЛОТ-3.3. на Автомагистрала "Стр...

В документа се посочва, че поръчката се спира заради няколко нарушения.

В решението за прекратяване пише, че са открити нарушения в документите по търга, които са от януари 2016 –а година. Освен това било открито сгрешено разяснение на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“, свързано със стойността на тунела, която е 250 милиона лева.

Сред причините Пенчев да спре търга са още, че в процедурата било позволено офертите, които превишават прогнозната стойност, също да може да се разглеждат, което може да доведе до много висока цена.

В хода на процедурата било констатирано, че част от представеното техническо предложение на участник в процедурата липсва, тоест е изчезнало.

Обследват тунелите на магистралите "Струма и "Тракия"

През следващата седмица специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на автомагистрала „Струма“, „Траянов...

В отговор на това бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова изрази възмущение чрез дълъг пост в профила си във Facebook.

„С крайно учудване разбирам, че процедурата за тунел „Железница”, като част от лот 3.1. на АМ „Струма” е прекратена. Несериозно и будещи недоумение звучат мотивите на ръководството на АПИ за прекратяване на изключително важния търг за ключовия приоритетен обект, финансиран със средства от ЕК”, написа Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com