Перничани заплашват с бунт, искат експерти за щетите

3392
Перничани заплашват с бунт, искат експерти за щетите

Перничани заплашват с протест, ако строителните експерти и комисии не им обърнат внимание за новите щети, причинени от последния трус в града.

Около 10 блока в най-големия пернишки квартал „Изток” са с напукани носещи конструкции, основи, стени, тераси. Хората са подали молба за оглед на щетите, но по думите им експерти не са идвали. Перничани признават, че се страхуват за живота си, тъй като не знаят дали домовете им са безопасни за живеене. Те заплашват, че ще блокират пътен възел „Даскалово” и главен път Е-79, ако не им бъде изпратена експертна комисия, която да определи състоянието на панелените блокове.

След силните земетресения, първото, от които беше на 22 май, перничани са силно притеснени, че сградите, в които живеят няма да издържат дълго. По асфалта пред блока зеят дълбоки дупки от пропадналата земна маса, които се разширяват с всеки нов трус.

Хората в квартала са имали още едно екстремно преживяване през 2008г. Този път не земетресение, а взрив на камион с 2 това амонит изпочупва прозорците на домовете им и разклаща доста силно блоковете. Перничани споделят, че взривната вълна била мощна, колкото силно земетресение.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com