Плитчини се образуват по Дунав при Тутракан

7190
Плитчини се образуват по Дунав при Тутракан

Горещото време доведе до сериозен спад на водите на река Дунав близо до Тутракан. Стигна се дотам, че при село Пожарево вече се е образувал праг.

Ниските води на реката са слезли под кота нула в района на остров Косуй край, уточниха от речната администрация в Силистра.

Корабоплаването по долното течение на Дунава обаче не е затруднено. Нивото на реката в участъка край Силистра, което е 45 сантиметра, позволява придвижването на плавателни съдове. Очаква се обаче в следващите два дни нивото да спадне още, пише Стандарт Нюз.

От Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав в Русе съобщават, че като цяло обстановката по поречието е усложнена. Специалистите прогнозират, че до два дни водният стоеж край Русе ще слезе под кота нула. Експертите напомнят, че липсата на достатъчно води в коритото на реката от Германия до Черно море напомня ситуацията от 2003 година, когато край българския бряг са регистрирани най-ниските нива от -73 сантиметра.

Дунав мост 2 влиза в музея

Парчета от желязо и бетон, част от връхната конструкция на изградения вече мост между Видин и Калафат, са предадени на историческия му...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com