Потвърдиха смъртта на изчезналите след взрива край Петолъчката

7833
Потвърдиха смъртта на изчезналите след взрива край Петолъчката

Николай Гочев, Станимир Киров и Енчо Кремаков са загинали при взрива в склада за боеприпаси край пътния възел Петолъчката, съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев. По разпореждане на вътрешния министър Цветан Цветанов главен комисар Калин Георгиев ще се срещне с близките на загиналите мъже.

Той обясни, че обявяват смъртта преди да са излезли резултатите от ДНК експертизите на иззетия от мястото материал, тъй като според експертите пораженията са такива, че няма шанс или най-малка надежда тримата мъже да са оцелели при взрива.

Кражбата на ракетни снаряди не била свързана с тероризъм

Няма данни кражбата на неуправляеми ракетни снаряди да е дело на международни организации или да е свързана с тероризъм. Това увери ...

Няма дори теоретичен шанс някой от тримата работници, които бяха в неизвестност, да е останал жив, съобщи главният секретар на МВР, предаде „Фокус”. 

"За съжаление, надеждата умира последна, но вие сами сте се убедили, че положението горе е като лунен пейзаж, кратерът е с дълбочина между 4 и 6 метра. Хората, които са били вътре, няма теоретичен шанс да оцелеят. Намерени са по време на огледа човешки останки, биологичен материал, което означава само едно – изходът е фатален. Единствено назначената ДНК експертиза може да каже конкретно кои части от кои тела на кого са, каза Калин Георгиев.

Специализирани екипи продължават почистването на района. Пътят ще бъде пуснат, когато е напълно безопасен. Калин Георгиев каза още, че пътят ще бъде пуснат, но той ще бъде само транзитен, няма да може да се спира и слиза по трасето.

Редактор: Яна Баярова

Взрив и в Русе, пострада жена

Нов взрив, този път в лаборатория за моторни масла в Русе, избухна тази сутрин. Вследствие на инцидента е възникнал пожар. Една жена е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com