Предвиждат ВИП права за електромобилите

6743
Предвиждат ВИП права за електромобилите

Хубаво е днес да си собственик на автомобил, който пърпори на ток из София. Не само е хубаво, но и финансово изгодно. Това стана ясно днес по време на откриването на деветата зарядна станция от столичния кмет Йорданка Фандъкова и министърът на икономиката , енергетиката и туризма Делян Добрев. Представители на фирмата-инвеститор на станцията казаха, че в столицата има 5-6 регистрирани такива автомобили, предаде БЛИЦ.
Вече е в сила правото на тези автомобили да паркират безплатно в синята зона на града, а министър Добрев повдигна завесата и на някои други привилегии, които Министерски съвет вероятно ще гласува наесен.

Сред тях са освобождаването на собствениците на елавтомобилите от регистрационна такса, правото им да карат без винетка и да не плащат данък “Автомобил”. Обсъжда се дори правото им да се движат в буслентата по големите булеварди.

За 150 километра колите на ток харчат 9 лева, казаха експерти от фирмите-вносителки на тези автомобили у нас. Това е в пъти по-малко от един бензинов или дизелов автомобил при днешните цени на горивата. Така че стимули да си купим превоз на ток има.

Ситуацията обаче напомня много тази със зелената енергия отпреди пет-шест години. Тогава соларните и ветрените съоръжения получиха сериозни преференции, това доведе до бум на инвестициите и тази година повечето от предимствата им бяха отнети. Дали това ще се случи и с колите на ток, предстои да видим.

Редактор: Сияна Любомирова

30% от Столична община е без канализация

Около 30% от територията на Столична община е без канализация и това наистина е най-важният проблем за хората, които са потърпевши от т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com