Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?

1712
Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?
Снимка: iStock

В детската градина разпознаването на симпатията между децата е лесно – ако някой те скубе, те харесва, ако не си му симпатичен, то не се свени да ти го каже в прав текст. С порастването и натрупването на годинки усложняваме отношенията си по една или друга причина – помъдряване, следване на общоприетото, на нормите на поведение, възпитание, свян, избягване на конфликти или лоши взаимоотношения и прочие, при което изразяването на харесване или нехаресването на глас става все по-трудно.

Опитваме се да гадаем по поведение и определени признаци дали сме симпатични на някого, или напротив – не сме харесвани от конкретна личност. Независимо дали говорим за приятел, колега, шеф, или за мъжа, който владее мислите и сърцето ви, има ясни признаци, че той не ви харесва, разпознаването на които ще ви спести много дилеми, проблеми и разбито сърце, ако говорим за емоционални отношения, както и кариерата, ако лицето е колегата, опитващ се да ви навреди в работния процес, тъй като просто не ви харесва.

А колко лесно щеше да бъде, ако, подобно на децата, просто подръпвахме плитките си или заявявахме ясно симпатиите и антипатиите си вместо да анализираме думи, поведение и признаци, показващи нечие отношение. И за да си спестите късането на маргаритки „Харесва ме, не ме харесва“, ще ви запознаем с някои категорични признаци, че той не ви харесва.

Признаци, че той не ви харесва, ако визираме интимни отношения

Вълнувате се дали мъжът, пробуждащ танца на пеперудите в стомаха ви, има симпатии към вас? Трудно бихте проявили решителност да зададете този въпрос към него в прав текст, поради което се оглеждате за прояви, поведение, жестове, издаващи намеренията и мислите му. И докато повечето дами търсят доказателства, че са превзели нечие сърце, ние ще подчертаем признаците, че той не ви харесва, за да не си губите времето напразно.

7 признака, че сте привлекателни за него, дори и да се съмнявате в това

-          Стреми се да ви избягва

Ако някой не ви харесва, той ще страни от вас. Ако му допадате или ако се колебае дали сте му симпатична, точно обратното – ще се стреми към комуникация и взаимодействие, за да прецени дали ви харесва. Избягва ли ви, той вече е решил и е наясно с чувствата си, не си губете и вие времето.

-          Езикът на тялото му го издава

Сред най-очевидните признаци, че той не ви харесва и нямате шанс за връзка, е езикът на тялото – заключени ръце, кръстосани пред гърдите, избягване на погледа ви, крака и гърди, обърнати в друга посока. Тялото не лъже, защото езикът му е подсъзнателен, доверете му се.

-          Не дискутира бъдещи планове

Ако мъжът, който е завладял мислите ви, не обсъжда никакви теми с вас в бъдеще време, то за него няма бъдеще с вас, безсмислено е да гадаете защо не коментира дори наближаващия уикенд, признаците показват, че той просто не ви харесва.

-          Отговаря кратко на съобщения

Изписахте цял роман, а получихте едносричен отговор? Той просто не ви харесва и не иска да се ангажира с комуникация. Приемете го, дори да е болезнено. По-добре е да го знаете навреме. Но имайте предвид и друго, ако е твърде зает и едносричните отговори не са константа, те могат да сочат и липса на време, а не липса на интерес. Така че внимавайте с този признак, за да не направите погрешно заключение.

-          Не ви слуша

Буквално. Говорите, но думите ви се блъскат като в стена, а отсрещната страна е заровила лицето в телефона си, емоционално дистанциран е и не слуша. Мъжът, който се интересува от вас, ще попива всяка дума, ще участва в разговора, ще бъде погълнат от вас, не от екрана на телефона си. Липсата на заинтересованост е сред най-ярките признаци, че той не ви харесва.

Какво го издава, че те харесва - следете тези 5 признака!

-          Проявява открит интерес към други жени пред  очите ви

Мъж, който ви харесва, няма да рискува отношенията ви, флиртувайки с други пред вас. Постъпва ли по този начин, направете си услуга и си тръгнете, бъдещето с този мъж е невъзможна мечта.

Признаци, че той не ви харесва, ако визираме колегиални отношения

Колега, който изпитва неприязън към вас е не по-малко неприятно преживяване от несподелената любов. Прекарвайки по минимум 8 часа на ден бюро до бюро с човек, който не ви харесва и се опитва да ви отстрани от проекта или от работното ви място, е нездравословно и изтощаващо. Сред признаците, че той не ви харесва, по които да го разпознаете, са:

  • Оправдава се с вас;
  • Умишлено не споделя важна информация във връзка с работата, за да изглеждате пред ръководните кадри като несправила се;
  • Приписва си заслугите ви и ви прехвърля грешките си;
  • Пречи на работата ви с поведението си;
  • Повишава тон, държи се неадекватно.

Ако имате подобни проблеми, реагирайте навреме – разговор с ръководителя ви и нов партньор може да ви избави от ситуацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мъжете живеят по-малко от жените?

Каква е ключовата разлика между йод и йодасепт?

Каква е разликата между абаджийство и кафтанджийство?

Как се пише: ранг или ранк?

Как се приготвя чай от дръжки на череши

Край на ухапванията: Домашно приготвени репеленти против насекоми

Коя е най-здравословната закуска за хората над 50 г.?

Как да накарате тялото си да ухае приятно?

Разтърсващо стихотворение от Димчо Дебелянов

Любовен съвет за всяка зодия за 5 юни 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо мъжете живеят по-малко от жените?
Защо мъжете живеят по-малко от жените?

Феноменът, че жените надживяват мъжете, е наблюдаван по целия свят и в цялата история. Тази разлика в продължителността на живота между двата...