Ромски фамилии размахваха брадви и се гърмяха във Ветово

5970
Ромски фамилии размахваха брадви и се гърмяха във Ветово

Масов бой с брадви, ножове и газово оръжие посред бял ден се разигра във Ветово. Конфликтът е избухнал между две ромски фамилии, най-вероятно заради жена, предаде БГНЕС.

Сигналът за сбиване в супермаркет в центъра на Ветово е подаден около 10.30 ч. на тел.112. На мястото веднага е изпратен автопатрул от районното полицейско управление, който заварил петима ранени мъже. Очевидци разказват, че първоначално са помислили изстрелите за гърмеж от пиратки, но след това разбрали, че се стреля с оръжие.

Полицаите са установили, че в боя са участвали Я.Н. на 53 години, Д.Я. на 21 години, Ц.Х. на 39 години, В.Ц. на 20 години, представители на две от ромските фамилии в града. В опита си да ги разтърве е пострадал и 28-годишният Х.В. Четирима са откарани в русенската болница, след като първоначално раните им са обработени в местната медицинска служба. Те са имали разкъсно-контузни рани по главите и ръцете, като единият е бил с гръдна травма. Двама от пострадалите са останали за лечение в болницата, другите са пожелали да се приберат у дома на собствена отговорност.

Според местните жители причината за боя е жена. От полицията не изключват версията за битов скандал, породен от междуличностни взаимоотношения между двете семейства. През целия ден във Ветово имаше засилено полицейско присъствие.

Редактор: Петър Проданов

Как в Румъния се "грижат" за ромите

Кметът срещу ромите, действие първо: ромите са настанени в бивша химическа фабрика; във второ действие роми с отравяния постъпват в б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com