Румънски и чешки полицаи ще патрулират по морето

614
Румънски и чешки полицаи ще патрулират по морето

Румънски и чешки полицаи ще бъдат командировани за лятото у нас и ще патрулират по Черноморието. Това посочва вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в писмен отговор на въпрос на депутат.

От своя страна МВР планира да командирова по-голям брой униформени от вътрешността на страната, спрямо 528-те полицаи, които са били изпратени из курортите през 2015 г.

Румънски полицаи ще патрулират съвместно с българските си колеги в курортите “Албена” и “Златни пясъци”, в Балчик, както и в Несебър. Чешки полицаи ще си сътрудничат с български униформени в Приморско и Китен.

От отговора на вътрешния министър става ясно още, че с оглед “усложнената международна обстановка” на граничните пунктове на летищата във Варна, Бургас и София ще бъдат взети допълнителни мерки “по превенция на терористични действия”. “Засилен е информационния обмен между органите на МВР от една страна и туристическите агенции и авиопревозвачи от друга страна, с цел получаване на предварителна информация за пристигащи/заминаващи пътници от рискови дестинации и националности”, пише още Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

МВР и ДАНС следят изкъсо и пасажерите на круизните кораби, които ще акостират на български пристанища.

Вътрешният министър допълва още, че са предприети и конкретни превантивни действия във връзка с традиционния ръст на джебчийски кражби по Черноморските курорти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество