Сибирският студ се задържа, в САЩ има десетки жертви заради огромна буря

4209
Сибирският студ се задържа, в САЩ има десетки жертви заради огромна буря

Студът остава доста голям и през днешния ден. В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между минус 20° и минус 15°, в Югоизточна България – минус 10° - минус 12°. Ще бъде обаче предимно слънчево, предаде БГНЕС, позовавайки се на НИМХ.

В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава.

Оранжев код за ниски температури е обявен за днес

В 16 области на страната обявен е оранжев код за ниски температури. Това сочи справката на страницата на Националния институт по метеор...

Максимални температури: в Северна България – между минус 10° и минус 5°, в Южна България – между минус 4° и плюс 1°.

Междувременно в САЩ жертвите  на снежната вихрушка „Джонас“ вече станаха 17, а вицепрезидентът Джо Байдън е втория държавник, който заради нея не може да се прибере у дома. По-рано бе съобщавано за 11 загинали. Жертвите са дадени в 5 щата в източните части на страната.

Кметът на Ню Йорк Бил ди Блазио потвърди смъртта на трима души, докато ринали сняг. Властите на щата Северна Каролина съобщиха за 6 загинали пир пътни катастрофи. По двама загинали има в щатите Вирджиния и Кентъки, а един човек е умрял в щата Мериленд. За останалите трима подробностите се уточняват.

Заради силния снеговалеж в столицата самолетът на вицепрезидента Джо Байдън бе пренасочен към Маями, южният щат Флорида, съобщи прес службата на Белия дом. Байдън се връщаше от Европа, където посети Париж и Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Според официалните лица Байдън и съпругата му Джил ще отлетят за Вашингтон, „веднага що позволи времето“. По-рано същото се случи и с военния министър Аштън Картър, който се връщаше също от визити в Париж и Давос. Неговият самолет също бе пренасочен във въздуха към Флорида, но във военна база в Тампа.

Времето остава много студено и днес

Студът продължава и в последния работен ден от седмицата. На 22 януари ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com