Сидеров: Левски си е пеел "турски глави да сечем, с крака си да ги тъпчем"

9540
Сидеров: Левски си е пеел "турски глави да сечем, с крака си да ги тъпчем"
Държавници не смеят да кажат срещу какво се е борил Апостола, категоричен е лидерът на "Атака"

Срам и позор за тези държавници, които толкова години на отбелязването на гибелта на Левски, не си пречупиха езика, да кажат срещу какво се борил Апостолът на българската свобода. Това каза лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров в речта си пред събралите си привърженици на партията пред паметника на Левски в София, предаде „Фокус”.

Левски преглъща доста компромиси – убеждава, говори на своите съратници, но четите, които умират срещу турската армия, дори не събуждат съчувствието на Европа. Тази Европа, която говори за свобода и правдини, за братство, равенство, толкова им е казва Левски равенството, „защото днес немците са по-турци от турците” – Левски го казва това – посочи Сидеров.

Плевнелиев: Съзнаваме ли, че Апостола живя в по-драматични времена, отколкото ние!

Независимо от своите политически убеждения, трябва да се обединим около дългосрочни приоритети. Само чрез единство можем да гарантирам...

Вчера чувам думите на една персона, която назначиха за президент, за съжаление, на България, и пак говори за европейските атлантически ценности, и пак представя Левски все едно той е някакъв чиновник от Европейската комисия. Не срещу глобалното затопляне, не срещу климатични промени, срещу турското робство се е борил – допълни лидерът на „Атака”.

И тези думи не влязоха в устата на нито един български президент, на нито един български министър-председател до сега по време на демокрацията, уж, на нито един председател на парламента. Не и не, те не смеят да произнесат тези думички – каза Сидеров.

А една от любимите народни песни на Левски, които той си е пеел, в нея се казва – „турски глави да сечем, с крака си да ги тъпчем”. Така се е пеело тогава. За какви евро атлантически ценности говорим, след като посланиците предлагат оръжие, за да коли този, който е вдигнал глава за свобода. За какви европейски ценности говорим след като държавите на Запада тогава – Англия, Австро-Унгария, Германия, Франция вкупом предлагат своето съдействие на Високата порта, за да смачка българските бунтовници. Този Запад и тази Европа никога не са работили в интерес на България – каза Волен Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com