Плевнелиев: Съзнаваме ли, че Апостола живя в по-драматични времена, отколкото ние!

6443
Плевнелиев: Съзнаваме ли, че Апостола живя в по-драматични времена, отколкото ние!
Само чрез единство можем да гарантираме стратегическото развитие на страната, изтъкна президентът

Независимо от своите политически убеждения, трябва да се обединим около дългосрочни приоритети.

Само чрез единство можем да гарантираме стратегическото развитие на страната - това е проповядвал и Левски, каза президентът Росен Плевнелиев в словото си на възпоменателната церемония пред Паметника на Васил Левски в София по повод на 139-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Архиерейска панихида се отслужва в столичния храм "Света София"

Архиерейска панихида по повод 139 години от гибелта на Васил Левски се отслужва в столичния храм „Света София”. На панихи...

"Съзнаваме ли, че Апостола живя в по-тежки и драматични времена, отколкото ние днес, но постигна много. Трябва да имаме ясно съзнание за отговорностите, които поемаме с делата си. Повече от всякога ни е нужна смелост, твърдост, последователност в овладяването на предизвикателствата на времето, в което живеем", добави президентът.

Сред присъстващите на церемонията са и вицепрезидентът Маргарита Попова, председателят на парламента Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, депутати, граждани.

139 години от гибелта на Апостола на свободата бяха отбелязани в цялата страна. Кулминацията на проявите беше в столицата пред паметника на Васил Левски, а по традиция домакин на митинга-поклонение бе Столична община. Митинга откри кметът на София Йорданка Фандъкова. В историята ни няма друга личност, толкова близка до всички нас, с човешките си качества, но и толкова извисена над обикновените хора, със своите идеали - каза кметът Фандъкова. Всеки ден произнасяме името му - името Левски носят градове и села, квартали, площади, булеварди, улици. Той е част от нас, каза кметът Фандъкова. Васил Левски е мярката, необходима днес, за да сверим посоката, в която сме поели - каза кметът Фандъкова. Ако ние, политици и ръководители, не съизмерваме действията си по тази мярка, то трябва да знаем, че българското общество го прави - каза кметът.

Първото си официално слово в София произнесе и новоизбраният президент Росен Плевнелиев. Президентът участва и на тържествения митинг заря в Карлово на 18 февруари вечерта.

Много бургазлии почетоха Левски

Много бургазлии се събраха пред паметника на Васил Левски в Морската градина на Алеята на възрожденците, за да отдадат почит пред памет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com