София помага на Тирана да си построи метро

20424
София помага на Тирана да си построи метро

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова е провела среща с кмета на Тирана Лулзим Баша. Утре се очаква да бъде подписан меморандум между София и Тирана. Двете столици ще си сътрудничат в изграждането на метро в Тирана.

Това каза премиерът Бойко Борисов на откриването на среща на бизнеса между български и албански бизнесмени в Тирана, предаде “Фокус”.

Борисов каза, че софийското метро е проект, който е сочен за пример от президента на Европейската комисия Жозе Барозу.

По думите на министър-председателя – бъдещето е на подобни инициативи, на сътрудничеството. Правителствата създават условия за бизнеса, за да се чувства сигурен. В Албания предстои да бъде открита първата ВЕЦ с българско оборудване, бе съобщено на срещата.

Албания: Политически затворници заплашват, че ще се самозапалят

Десетки албанци, бивши политически затворници, които вече 27-и ден са в гладна стачка, заплашиха, че през декември ще извършат колекти...

Най-важно е на Балканите да спрем да се вглеждаме в миналото. Това каза премиерът Борисов на откриването на среща на бизнеса между български и албански бизнесмени в Тирана.

Нашият втори мост на Дунав беше пред провал. С румънския премиер отидохме заедно в Брюксел, работихме за европейски пари и сега вече в сряда, в 15 часа, ще го открием. Ако си построим пътищата, Балканите ще изглеждат по различен начин, каза Бойко Борисов.

Най-важно е да спрем да се вглеждаме в миналото, защото на Балканите в това сме много силни. С Бериша говорихме, че е хубаво, че всички държави на Балканите декларират евроориентация. Не си спомням някога на Балканите да са били толкова единни политиците. От днешните споразумения бизнесът трябва да знае, че правителствата са гарант на инвестициите, каза премиерът.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com