Студ до -20°С през уикенда, затопляне от вторник

6106
Студ до -20°С през уикенда, затопляне от вторник
Снимка: БГНЕС

През почивните дни времето ще бъде мразовито. Вятърът ще отслабне и ще бъде тихо и слънчево през деня, но сутрин температурите ще падат до минус 20 градуса.

Съботният ден ще започне с температури между минус 20 и минус 15 градуса, като е обявен оранжев код заради мразовитото време в 16 области на Северна и Западна България. Рано сутринта се очакват и температурни рекорди. Жълт код е обявен в 12 области на Южна и Източна България също заради опасно ниски температури.

В неделя времето също ще се задържи доста студено, като минималните температури отново на места в страната ще паднат до минус 20 градуса, а дневните на повечето места в Западна и Северна България ще бъдат също отрицателни. На положителни максимални температури ще се радват само по Черноморието и части от Южна България.

Новата седмица ще започне също със студено време, но в сравнение с почивните дни, няма да се усеща толкова ледено, макар че ще има отново места с доста ниски сутрешни температури. През деня в понеделник обаче температурите доста ще се повишат и ще бъдат между минус и 4 градуса, за София около минус 1.

Във вторник – 26 януари, ще се затопли още малко и минималните температури ще бъдат между минус 12 и минус 5 градуса, а максималните почти навсякъде в страната ще са положителни. Ще бъде и слънчево.

В сряда, четвъртък и петък следващата седмица времето ще остане по-меко с положителни дневни температури. В петък ще се заоблачи над по-голямата част от страната, но валежи не се очакват.

В последните два дни от месец януари, които се падат и почивните събота и неделя, времето ще се изясни и ще остане меко с положителни дневни температури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com