Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 19 май 2024 г.

19 май 2024, 21:00 часа • 1871 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 19 май 2024 г.

Катастрофата с иранския президент и с външния министър

ХЕЛИКОПТЕР, ПРЕВОЗВАЩ ПРЕЗИДЕНТА И ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА ИРАН, Е КАТАСТРОФИРАЛ

Хеликоптер, превозващ иранския президент Ебрахим Раиси, е претърпял инцидент в Северозападен Иран, съобщава местната информационна агенция Tasnim. Вертолетът Ми-171 е катастрофирал на 19 май.

Животът на иранския президент е в опасност, издирвателната операция продължава часове (ВИДЕО)

Животът на иранския президент Ебрахим Раиси и на външния министър Хосейн Амирабдолахиан е "в опасност" след катастрофата с хеликоптер, на чийто борд са били двамата заедно с други ирански официални лица. Това съобщава източник от Ислямската република пред агенция "Ройтерс", докато издирването продължава.

Вътрешна политика, икономика и общество

"ГАЗПРОМ" НЯМА ДА НИ ПЛАТИ, МОЖЕМ ДА ОБЪРНЕМ НА ПЕЧАЛБА ДОГОВОРА С "БОТАШ": ГОВОРИ ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР

"Ако ме питате за лично, професионално мнение, аз съм скептик, че в рамките на този месец „Газпром“ ще удовлетворят доброволно искането на „Булгаргаз“. Така че отиваме към арбитраж в Париж". Това заяви пред bTV служебният енергиен министър Владимир Малинов, след като българският газов оператор обяви намерението си да съди руския енергиен гигант.

НОВО 20: ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР РАЗКРИ С КОЛКО ЩЕ ПОСКЪПНЕ ТОКЪТ ОТ 1 ЮЛИ

Цената на тока за бита ще се повиши вероятно с около 10% от 1 юли. Това се разбра от думите на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, който в неделя даде интервю за bTV.

СИМЕОНОВСКИЯТ ЛИФТ И ВИТОША СТАНАХА ПРЕДИЗБОРНА ТЕМА

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са притеснени, че ПП-ДБ-Спаси София са напът да задръстят с автомобили Витоша със спирането на Симеоновския лифт.

ПЛАМЕН ДИМИТРОВ: УВЕРИХА НИ, ЧЕ НА 20 МАЙ ПО СМЕТКИТЕ НА ВУЗ-ОВЕТЕ ЩЕ СА 39 МЛН. ЛВ. ОТ БЮДЖЕТ 2024

Уверението на министърът на образованието Галин Цоков е заложените 39 млн. лева в Бюджет 2024 да бъдат на 20 май, понеделник, по сметките на ВУЗ-овете. Постановлението за тяхното изплащане стана факт в хода на разговорите през изтеклата седмица. Това каза пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.

КОРОНАВИРУСЪТ В БЪЛГАРИЯ: ЕДВА 2 СА ОТКРИТИТЕ НОВИ СЛУЧАИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ

Броят на новите случаи на коронавирус намаля като абсолютно число, но се увеличи като процент, сочат данните на Единния информационен портал. 2 са регистрираните заразени, като броят се понижава с 3 спрямо предходния отчет, когато имаше 5 случая.

Войната в Украйна

РУСКИ ПЕТРОЛНИ МОЩНОСТИ ПАК ГОРЯТ, АТАКА В КРИМ И ПО РУСКО ВОЕННО ЛЕТИЩЕ (ВИДЕО)

Поредна серия от атаки с дронове проведе Украйна тази нощ срещу руски цели.

ПРИ ХАРКОВ РУСНАЦИТЕ БЪРКАТ ЗАРАДИ ПУТИН: УКРАИНСКИ ЕКСПЕРТ (ВИДЕО)

Ситуацията на фронта остава напрегната. В момента, в който има почивка от руските атаки, украинската армия укрепва отбраната и контраатакува при подходящи условия. Това е основата на дневната сводка на украинския генщаб за случилото се на 19 май във войната в Украйна – по-точно на фронта.

ОЩЕ ЕДИН КОРАБ ОТ РУСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е В ИСТОРИЯТА (СНИМКА)

Украинските сили са ударили руския морски миночистач "Ковровец", съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Подробностите за поразения плавателен съд все още не са известни.

В ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ РУСНАЦИТЕ ПРАВЯТ ПО-СТРАШНИ НЕЩА, ОТКОЛКОТО СА ПРАВЕЛИ НАЦИСТИТЕ: УКРАИНСКИ ПАРТИЗАНИН (ВИДЕО)

Това, което правят руснаците в окупираните от тях украински територии с местното население, е дори по-лошо от вършеното от нацистите. Тов разказа партизанинът Артьом Карякин с позивна "Изток" пред YouTube канала online.ua (ВИДЕО най-долу в текста). 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес