Температурен рекорд на нос Емине - 32,4

3909
Температурен рекорд на нос Емине - 32,4

Един положителен температурен рекорд е измерен до 15 ч. – на нос Емине, където температурата е 32,4 градуса, съобщиха за БГНЕС от НИМХ.

Предишният рекорд на Емине е бил през 2006 година – 32 градуса. За днес обаче се очакват още температурни рекорди, уточниха от НИМХ.

В София температурата към 15 ч. е 34 градуса. В страната измерените температури са между 33 и 39 градуса, като в Сандански тя е най-висока. На морския бряг температурите са между 28 и 32 градуса.

Оранжев код е обявен в 3 области на Югозападна и Северна България заради много високи температури за днес. Кодът е в сила за Благоевградска, Видинска и Русенска области. В останалите 25 области на страната обявеният код е жълт.

Времето е опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

Оранжев код в 3 области заради горещини

Оранжев код е обявен в 3 области на Югозападна и Северна България заради много високи температури за днес, съобщиха от НИМХ. Кодът е в...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com