Топло и ветровито ще бъде днес

11196
Топло и ветровито ще бъде днес

Днес времето ще остане топло и ветровито. Ще духа южен вятър, в Източна България и северно от планините умерен и силен. Около обяд от северозапад вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува студен въздух. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик.

През нощта срещу четвъртък вятърът и в източните райони вече ще е от северозапад. Облачността ще е предимно значителна. Дъжд ще вали в Югозападна България и южните райони на Родопите. В следобедните часове и през нощта срещу четвъртък от запад на изток ще превали дъжд в цялата страна. Значителни валежи до около 50 л/кв.м се очакват в южните райони на Родопите. Максимални температури, в повечето места, между 18 и 23°, в София 17-18°.

Остава топло с максимални температури между 19° и 24°

Днес в Източна България, северно от планините и по долината на река Струма ще духа умерен и временно силен вятър. Ще има променлива обл...

Над Черноморието ще духа силен южен вятър. Облачността ще е предимно значителна, но валежи ще има през нощта срещу четвъртък. Тогава и вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури 17°-22°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност. Дъжд ще вали в южните райони на Родопите и Пирин, а в следобедни часове и през нощта срещу четвъртък ще превали и в масивите от останалата част от страната. Над 2500 метра валежът ще е от сняг, но границата ще се понижава. Ще духа силен и бурен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра 12°, на 2000 метра 6°.

В четвъртък вятърът ще отслабне, привечер и в много райони ще стихне. Облачността от запад на изток бързо ще се разкъса и намалее и времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще са с няколко градуса по-ниски - максималните между 11° и 16°. В петък ще бъде тихо и сутринта ще бъде по-студено от предишните дни. Времето ще бъде слънчево и през деня ще се затопли. В събота ще е слънчево, почти тихо и сравнително топло. Сутринта на места в низините отново ще има мъгла или ниска облачност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com