Зрелищно реми между Ювентус и Реал

15231
Снимки: Getty Images/Guliver

В дербито на вечерта в Шампионската лига отборите на „Ювентус” и „Реал Мадрид” най-после стигнаха до равенство помежду си – едва в 16-ия мач между двата клуба. Футболът обаче беше на много високо ниво и гарниран с четири гола за удоволствие на неутралните фенове. Така „Реал” води убедително в група B на турнира с 10 точки от 4 мача, с което се класира в елиминационната фаза на турнира, а „Ювентус” има само 3 точки и е на последно място в групата – пред италианския шампион са „Галатасарай” и „Копенхаген” с по 4 точки.

Срещата започна на много високи обороти, с невероятна преса и от двата отбора, но без много чисти положения. В първите 20 минути за „Реал” положения имаха Кристияно Роналдо и Гарет Бейл, но ударите им не бяха от чисти позиции. За Юве Йоренте се измъкна добре, но беше блокиран от Рафаел Варан, а един много хубав пас на Пол Погба за малко да се превърне в гол след като Пепе се намеси и отклони опасно топката към собствената си врата, но Икер Касияс спаси.

Фиорентина направи невероятен обрат срещу Ювентус

Отборът на "Фиорентина" сътвори истински подвиг срещу италианския шампион "Ювентус" след знаменит обрат. "Виолетовите" постигнаха забел...

Невероятният шанс дойде в 27-тата минута – светкавична контраатака на италианците изведе Карлос Тевес отляво, той центрира перфектно към Клаудио Маркизио, който стреля от упор с глава, но Касияс спаси по някакъв начин с крак – извънземна проява. След десетина минути Касиялс отново се намеси, след силен далечен удар на Артуро Видал – обръчът около вратата на испанците се затягаше. И логичното се случи в 40-тата минута – Рафаел Варан скочи рисковано на шпагат в наказателното поле, фаулира Погба и Хауърд Уеб отсъди дузпа за бианконерите. Зад топката застана Видал, който със свиреп шут в горния ляв ъгъл на Касияс буквално скъса мрежата – 1:0. До края на полувремето Роналдо имаше нелош шанс да изравни, но стреля много високо в аут.

През второто полувреме отговорът на „Реал” дойде светкавично – пет-шест минути след началото на частта Касерес върна неразчетено топката назад, Карим Бензема пресече, веднага изведе Роналдо отляво сам срещу Буфон и португалецът с лекота вкара – 1:1. Две-три минути по-късно страховит изстрел на Шаби Алонсо тресна горната греда над Буфон.

„Ювентус” обаче отговори светкавично – удар на Погба по диагонала едвам беше спасен от Касияс, а добавката на Тевес беше изчистена от голлинията от Серхио Рамос.

В 60-тата минута обаче  най-скъпият футболист в света Гарет Бейл направи обрата за „Реал” пълен – страхотен дълъг пас отново в зоната на Касерес изведе Роналдо отляво, той подаде на Бейл и уелсецът с отсечен удар по земята матира Буфон – 1:2.

Реал потрепери срещу Райо Валекано

Отборът на "Реал Мадрид" постигна трудна победа с 3:2 над последния в класирането "Райо Валекано" като гост в двубой от 12-ия кръг на ...

Испанците обаче не можаха да се зарадват много на преднината си, тъй като Юве се хвърли напред и пет минути след втория гол за „Реал” домакините също вкараха второ попадение. Стори го Йоренте, който с плонж с глава се разписа след центриране отдясно – 2:2. Минута по-късно обаче Бензема беше изведен сам срещу Буфон, но ударът му мина покрай гредата.

До края на мача „Ювентус” опита натиск, но опасните контраатаки на „Реал” постепенно накараха италианците да внимават повече и да не гонят докрай победата. В крайна сметка двата отбора разделиха точките, от което със сигурност по-доволни са испанците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят