Валежите продължават, максимални температури между 13° и 18°

23881
Валежите продължават, максимални температури между 13° и 18°
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес преди обяд в източната половина от страната преваляванията ще продължат, но ще започне процес на отслабване и спиране. Към сутринта от запад облачността ще се разкъсва и през деня ще намалее, по-късно след пладне и над крайните източни райони.

Ще остане ветровито - ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. Минимални температури - между 5° и 10°, в София - около 5°, максимални - между 13° и 18°, в София 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

20 см сняг натрупа на Черни връх

Тънка снежна покривка до 5 см се е образувала в района на Пампорово, където преди часове преваля слаб сняг. На Черни връх снегът стигна...

По Черноморието преди обяд ще продължи да превалява, но вече валежите ще са по-слаби, ще спират. След пладне и облачността ще се разкъса. Ще остане ветровито - с умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 14°-16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Над планините рано сутринта облачността ще е, все още, значителна, но през деня от запад бързо ще намалее. Ще бъде много ветровито. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В събота времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад, постепенно ще стихне. Дневните температури ще са малко по-високи - предимно между 15° и 20°. През следващите дни ще бъде тихо, в планинските райони ще е предимно слънчево и сравнително топло. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, там и дневните температури ще остават по-ниски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com