Засилени мерки за охрана през празниците

3897
Засилени мерки за охрана през празниците

Предприети са мерки за охрана на обществения ред по време на християнските празници, съобщиха от пресцентъра на МВР. Проведени са срещи с органите на местното самоуправление, местната администрация и местните комисии за обществен ред и сигурност за координиране на действията по опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. Полицейските служители ще обръщат особено внимание на лица със съмнително, провокативно поведение или в нетрезво състояние в районите на местата, където се провеждат публични прояви.

Приоритетно на обществени места с концентрация на големи групи хора (летищни комплекси, гари, автогари, пристанища, големи търговски обекти, църковни храмове и други) ще има засилено полицейско присъствие. Осъществена е и координация за постоянен обмен на информация с охранителните фирми и звената за самоохрана.

Разпети Петък

Велики петък (Разпети петък) е денят, в който е разпнат Божият син Иисус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човече...

Създадена е организация за установяване на лица и места, свързани с нелегална търговия на живи животни, сурови и храни от животински произход и акцизни стоки.

Ще продължат и съвместните проверки на СДВР и ОДМВР с представители на регионалните структури на Българската агенция по безопасност на храните, ТД НАП и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” на пазари, тържища, търговски обекти, импровизирани сергии и други. Целта е да се предотврати нелегален превоз и търговия с живи животни, суровини и храни от животински произход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com