"Зебрите" светват след поредната трагедия

7084
"Зебрите" светват след поредната трагедия
Осветяват пътя на пешеходците като превенция срещу инцидентите

След поредните смъртни случаи, при които таксиметров шофьор уби две жени на пешеходна пътека, местните власти решиха да действат.

Кметове ще осветяват опасните зебри в страната след спешната нота, която полицията е пуснала до всички институции, сред които и Пътната агенция. Експерти тръгват да проверяват кои са опасните, неосветени и с най-много жертви пешеходни пътеки.  

Случващото се по пътищата ни не е война, а бедствие!

Това, което се случва по пътищата ни, не е война, а бедствие за всички. Това заяви Явор Нотев, депутат от „Атака”, по разр...

Преди няколко седмици на кръгла маса в парламента родители на загинали на пътя деца поискаха от депутатите да се променят няколко закона, за да няма възможност убийците на пешеходци да сключват споразумения с прокуратурата и да няма условни присъди.

Адекватни наказания за убийците на пътя поискаха и вчера родители на деца, загинали в катастрофи. Те припомниха, че 93% от виновните шофьори на пътя се наказват с условни присъди и дори по-леки наказания, а при останалите 7% ефективните присъди се дължат на рецидив.

Почернените майки искат убийства на пешеходна пътека, на червен светофар, на тротоар и на спирка да се водят като утежняващи вината обстоятелства. 

Припомняме, че в събота две жени загинаха на пешеходна пътека. Трагедията се разигра на пъпа на София. Летящият с бясна скорост таксиметров шофьор връхлетя в събота към 22,40 ч върху жени, докато те пресичали на зебра на бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Крум Попов". От удара на таксито жертвите били изхвърлени на 20 метра.

Държавата убива деца, ОФИЦИАЛНО!

Вчера във всички институции бе внесено отворено писмо от почернени родители на загинали при пътни произшествия деца с искане за оставка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com