Бенитес успя да унищожи шансовете на Челси за титла в Премиершип

8386

Все още действащият европейски клубен шампион "Челси" се сбогува с шансовете си да спечели поне титлата в Премиершип след шокираща загуба от затъналия "Куинс Парк Рейнджърс" насред "Стамфорд Бридж".

В герой за "Рейнджърс" се превърна бившият играч на сините Шон Райт-Филипс, който наниза победния гол в мача в 78-та минута с мощен шут в долния десен ъгъл на Рос Търнбул.

Челси поднесе 8-каратов подарък на феновете си

"Челси" не успя да подобри рекорда си за най-изразителна победа във Висшата лига, но изравни най-доброто си постижение до момента след ...

С оглед развитието на мача успехът на гостите беше абсолютно заслужен. Те не бяха взимали победа в гостуване в елита на Англия от 13 месеца, а този успех е едва втори за КПР през този сезон във Висшата лига.

В предишното си домакинство "Челси" вкара цели осем гола (срещу "Астън Вила"), но тази вечер явно подцениха съперника и излязоха с грешна настройка за мача. Страхотни пропуски направиха Виктор Моузес и Фернандо Торес, като испанецът от четири метра намери начин да уцели Жулио Сезар, вместо зейналата врата. Гол на Лампард в 65-тата минута пък беше отменен за засада, като положението беше доста тънко, но засада имаше, макар и миниатюрна. В самия край на мача и Бранислав Иванович не успя да вкара след хубав удар с глава.

Огромна грешка за "Челси" се оказа решението да бъдат включени по-млади играчи, които трябваше да заменят ключови фигури в синия състав заради сгъстения цикъл. Резерви останаха Рамирес, Еден Азар и Хуан Мата, които влязоха през второто полувреме и така и не се настроиха за игра. Тотален провал се оказа представянето на Райън Бертранд, както и на германския талант Марко Марин. Бразилецът Оскар също се представи доста посредствено. Бенитес късно вкара Хуан Мата, който беше един от оставените да почиват, а освен това си пролича липсата на алтернатива на Фернандо Торес на върха на атаката на сините.

След този мач "Челси" остава четвърти във временното класиране в Англия, на точка зад третия "Тотнъм" и на цели 14 пункта зад лидера "Манчестър Юнайтед", макар и с мач по-малко.

Челси унижи Лийдс с пет гола за едно полувреме

Играчите на "Челси" свалиха до известна степен напрежението върху своя мениджър Рафаел Бенитес, след като победиха като гост "Лийдс Ю...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com