Челси унижи Лийдс с пет гола за едно полувреме

6976

Играчите на "Челси" свалиха до известна степен напрежението върху своя мениджър Рафаел Бенитес, след като победиха като гост "Лийдс Юнайтед" с внушителното 5:1. По този начин "сините" се класираха за полуфиналите на турнира за Купата на Лигата на Англия и, подобно на "Арсенал", които биха за първенството "Рединг" с 5:2, го сториха след като вкараха пет гола.

"Лийдс", които в момента заемат място в средата на класирането на Чемпиъншип, първи поведоха в резултата, след като Петер Чех бе преодолян от аржентинския нападател Лучано Бекио в 38-ата минута, предаде БГНЕС. 15-то попадение за сезона на нападателя на йоркширци обаче не бе достатъчно и "сините" обърнаха нещата в своя полза след пет попадения през втората част.

Хуан Мата в 47-ата минута прати топката в мрежата на стража на Юнайтед Джейми Ашдаун, а в 64-ата минута Бранислав Иванович вкара поредния си гол с глава след изпълнение на ъглов удар. Играч на мача обаче стана Виктор Моузес, като бившата звезда на Кристъл Палас покачи на 1:3 след 66 минути игра. Резервата Еден Азар също се разписа, за 1:4 в 81-ата минута, а след само още две минути белгийският национал подаде на Фернандо Торес, който заби 13-ото си попадение за сезона и прати своя тим на полуфинал в турнира.

Европейският клубен шампион аут в груповата фаза

Европейският клубен шампион „Челси” каза довиждане на Шампионската лига, въпреки че в последния мач в груповата фаза англич...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com